USPEH IM NIJE OPROŠTEN: Divostin nakon šampionskog pehara nestao sa fudbalske mape - bajka je kratko trajala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.07.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija emisija „Nižih liga“ na portalu Republika.rs donosi priču o velikom fudbalskom usponu i brzom padu do kojeg je došlo zahvaljujući pojedincima koji nisu imali sluha za kragujevačku sportsku bajku.

 

Fudbalski klub Divostin prethodnu takmičarsku godinu u Prvoj ligi Kragujevca okončao je šampionski i sa velikim ambicijama svi u naselju koje broji tri stotine stanovnika, nadali su se istorijskom iskoraku ka četvrtom stepenu srpskog klupskog takmičenja, Zoni Morava.

 

 

Sa ostvarenim skorom od 19 pobeda, jednog remija i četiri poraza, Divostinci su "prvi presekli vrpcu" sa 12 bodova više u odnosu na drugoplasirani jovanovački Hajduk, ali euforije zbog plasmana u četvrti stepen srpskog klupskog fudbala, bila je kratkog daha.

Agilna uprava je letnju pauzu iskoristila ne samo za jačanje igračkog kadra, već je velika pažnja poklonjenja i poboljšanju svih infrastrukturnih uslova na stadionu, ali su se svi snovi preko noći raspršili kao mehur od sapunice.

Pokušali su čelnici Divostina da u poslednjem času “okrenu točak istorije”, ali za tako nešto vremena jednostavno nije bilo i klub će morati da ponovo krene od nule i da neku svoju sreću traži u godinama koje predstoje.

 

O svim dešavanjima koja su se dogodila tokom prethodnih nedelja, razgovarali smo sa Nikolom Lazićem predsednikom i Uglješom Okiljevićem trenerom kragujevačkog Divostina, tandemom koji je bio svedok meteorskog uspona, ali i kraha svih snova žuto-plavih.

Ovime se priča Divostina, barem za sada okončava. Valjda će doći neka bolja vremena kada će klub ponovo stati na noge i nastaviti tamo gde je stao leta 2024. godine.

Kako je protekla naša poseta Divostinu, kao i šta su nam izjavili Nikola Lazić i Uglješa Okiljević možete ekskluzivno pogledati u petak 26. jula sa početkom od 20 časova na Jutjub kanalu Republika news.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading