"KOJI IGRAČ IMA NAJVIŠE NASTUPA U ISTORIJI ZVEZDE"? Kapiten crveno-belih se našao u popularnom kvizu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.07.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužio je i ov opriznanje.

"KOJI IGRAČ IMA NAJVIŠE NASTUPA U ISTORIJI ZVEZDE"? Kapiten crveno-belih se našao u popularnom kvizu!

Foto: RTS/printscreen/Slagalica

Košarkaši Crvene zvezde prethodnu takmiačarsku godinu okončali su trijumfalno. Crveno-beli su u vitrine kluba na Malom Kalemegdanu uneli triplu krunu. Osvojena je regionalna AdmiralBet ABA liga, Košarkaška liga Srbije, kao i Kup Radivoja Koraća, a interesantno je napomenuti da su u svim takmičenjima do pehara stigli direktnim duelima protiv večitog rivala, ekipe Partizana.

Navedeni uspeh još više dobija na značaju ukoliko se zna da puleni trenera Janisa Sferopulosa u finalnim serijama regionalnog i srpskog šampionata nisu izgubili niti jedan meč prtiv crno-belih.

Svakako jedan od značajnijih doprinosa navedenim ostvarenjima, kao i godinama unazad dao je kapiten kluba sa Malog Kalemegdana Branko Lazić koji je živa legenda kluba u koji je stigao sada već davne 2011. godine.

Ovoga puta kapiten crveno-belih košarkaša se našao i u popularnom kvizu "Slagalica". U igri "Ko zna, zna" takmičari su dobili sledeće pitanje:

- Koji košarkaš rođen 1989. goidine u Loznici ima ubedljivo najviše nastupa u istoriji Crvene zvezde - preko 800?

Republika

Foto: Starsport

Našao je svoj mesto i u kvizu - Branko Lazić

 

Odgovor na ovo pitanje znao je "crveni takmičar" koji je na osnovu tačnog odgovora, na svoj konto upisao deset bodova.

Da podsetimo, Branko Lazić je rođen 1989. godine u Loznici. Profesionalnu karijru je započeo u ekipi FMP-a iz koje je nakon četiri godine stigao na Mali Kalemegdan i od tada neprekidno nosi crveno-beli dres.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio sedam trofej u regionalnoj AdmiralBET ABA ligi, devet pehara namenjenih šampionu Srbije, kao i osam "Žućkovih levica".

Uz navedeno je 2018. godine osvojio pehar u ABA Superkupu, dok se sa nacioanlanom selekcijom Srbije okitio srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading