VREME JE ZA RASTANAK: Nakon neuspešne sezone, odlučio je da promeni sredinu - rumunska prestonica je njegova naredna destinacija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osipaju se redovi dojučerašnjeg superligaša.

VREME JE ZA RASTANAK: Nakon neuspešne sezone, odlučio je da promeni sredinu - rumunska prestonica je njegova naredna destinacija!

Foto: Starsport

Luka Gojković

Fudbaleri ivanjičkog Javora neprijatno su iznenadili svoje navijače u nedavno okončanoj sezoni. U baraž dvomeču za opstanak u superligaškoj konkurenciji oni su poraženi od Tekstilca iz Odžaka i u takmičarskoj 2024/25 godini biće deo prvoligaškog karavana 

 

Prema očekivanju Ivanjičani će u narednu sezonu ući sa znatno izmenjenim igračkim kadrom, a jedan od prvih koji je napustio stadion "kraj Moravice", jeste vezni fudbaler Luka Gojković.

Reč je o dvadesetčetvorogodišnjem fudbaleru koji je u Ivanjicu stigao pre dve godine iz beogradskog Rada.

Tokom prethodne sezone, kada se gleda ligaški deo takmičenja, odigrao je ukupno 36 mečeva. Na terenu je proveo ukupno 3.130 minuta tokom kojih je postigao tri pogotka od kojih jedan sa "bele tačke".

I pored činjenice da sa Ivanjičanima ima važeći ugovor do poslednjeg dana kalendarske 2025. godine, postignut je dogovor o njegovom transferu, tako da će se prvi put u karijeri oprobati i van granica Srbije.

Foto: Printscreen/Fcrapid.ro

Karijeru nastavlja u inostranstvu - Luka Gojković

 

Gojković se seli u Bukurešt gde će nositi opremu Rapida, a za zvanični sajt kluba iz rumunske prestonice je izjavio:

- Biće mi zadovoljstvo i čast da igram za jedan od najvećih klubova u Rumuniji. Rapid ima visoke ciljeve, daću sve od sebe da doprinesem osvajanju trofeja. Čuo sam da navijači prave neverovatnu atmosferu i biće mi zadovoljstvo da igram pred njima.

- Luka Gojković:

Datum rođenja: 28. novembar 1999. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: vezni fudbaler

Igračka karijera: BSK Borča U-19 (Beograd), Voždovac U-19 (Beograd), BSK Borča (Beograd), OFK Bačka (Bačka Palanka), IMT (Novi Beograd), Rad (Beograd), Javor (Ivanjiica)

Treba napomenuti da Gojković neće biti jedini Srbin u redovima Rapida, s obzirom da dres kluba iz Bukurešta nosi nekadašnja nada Crvene zvezde Borisav Burmaz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading