IZA KULISA RIMSKOG SREBRA: Šokantna odluka evropske atletike - Angelina Topić ostaje bez zaslužene nagrade!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija slavi svoju novu atletsku kraljicu.

IZA KULISA RIMSKOG SREBRA: Šokantna odluka evropske atletike - Angelina Topić ostaje bez zaslužene nagrade!

Foto: Instagram.com/angelinatopic

Na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Rimu, mlada srpska visašica Angelina Topić postigla je istorijski uspeh osvajanjem srebrne medalje. Osamnaestogodišnja Angelina je postala najmlađa srpska predstavnica na ovom takmičenju, a njen skok od 1.97 metara doneo joj je veliku pažnju i priznanje.

Iznad nje na podijumu našla se samo Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, dok je Angelina uspela da se izbori sa teškim uslovima, kao što su kiša i manji problemi pri skoku na 1.93 metara. Ovaj uspeh dodatno potvrđuje Angelininu formu, koju je nedavno demonstrirala i u Dijamantskoj ligi, obarajući lični i nacionalni rekord. S obzirom na njen impresivan skok, očekuje se da će se Angelina popeti na treće mesto svetske liste visašica, prestigavši Irinu Geraščenko.

 

 

Iako je osvajanje srebrne medalje veliki uspeh za Angelinu, ironično je što joj za ovaj podvig ne sleduje nikakva novčana nagrada. Evropska atletika je nedavno uvela princip dodele novca za ovaj šampionat, ali će se ukupno 500.000 evra podeliti samo među deset najboljih atletičara i atletičarki prema rankingu Svetske atletike. Ovaj podatak postavlja pitanje fer raspodele finansijskih sredstava, naročito imajući u vidu da su kategorije podeljene u više grupa kako bi se pružile šanse i onima koji se takmiče u manje atraktivnim disciplinama.

Ovaj paradoks dodatno naglašava potrebu za razmatranjem principa raspodele novčanih nagrada u okvirima evropskog atletskog takmičenja. Angelina Topić je svojim uspehom definitivno zaslužila priznanje i podršku, a njen podvig će ostati upamćen kao jedan od najvećih trenutaka u srpskoj atletici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading