EVRO 2024: FINALE!!!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.07.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kucnuo je odlučujući čas.

EVRO 2024: FINALE!!!

Foto: uefa.com/printscreen

Došlo je vreme da Evropa dobije svog novog fudbaskog vladara.

Večeras (nedelja, 14. jul) najkasnij oko ponoći Stari kontinent đe dobiti svog novog šampiona, a jedino je jasno da će duel između reprezentacija Španije i Engleske imati epitet rekordnog, s obzirom da bi u slučaju trijumfa "crvene furije" oni postali rekorderi po broju titula, dok sa druge starne selekcija "tri lava" pokušava da stigne do svoj prvog zvanja evrospkog šampiona.

Prema mišljenjima svih, kako ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu, tako i fudbalskih stručnjaka, reprezentacija Španije je pružila najviše na ovom Evropskom prvenstvu i sasvim se zasluženo nalaze na poziciji na kojoj su.

Španci su već oborili jedan "nedodirljiv rekord" pošto su postali prva nacionalna selekcija koja je na EVRO uspela da poveže šest uzastopnih trijumfa i da sa stoprocentnim učinkom stigne do borbe za titulu.

Iz grupne faze "crvena furija je izašla sa tri pobede i bez primljnog pogotka, a dominaciju su nastavili i u eliminacionoj fazi takmičenja, a jedino su u duelu sa Nemcima u četvrtfinalu morali da igraju dodatnih 30 minuta kako bi stigli do trijumfa.

Postigli su ukupno 13 pogodaka, a njihova mreža se tresla svega tri puta.

Najefikasniji igrač jeste Dani Olmo sa tri postignuta pogotka.

Foto: Tanjug/AP

Iz drugog plana na glavnu evropsku scenu - Dani Olmo

 

- Ostvareni rezultati:

1. kolo: Španija - Hrvatska 3:0

2. kolo: Španija - Italija 1:0

3. kolo: Albanija - Španija 0:1

Osmina finala: Španija - Gruzija 4:1

Četvrtfinale: Španija - Nemačka 2:1

Polufinale: Španija - Francuska 2:1

Englezi su se kroz kompletno takmičenja "provlačili" i provlačeći se stigli su do same završnice i borbe za prvi šampiosnki pehar u istoriji ostrvskog fudbala.

Od početka EVRO 2024 selekcija "tri lava" nije pružala očekivane rezultate i pored činjenice da su po sopstvenom mišljenju u Nemačku stigli kao glavni favoriti.

Tokom grupne faze su ostvarili samo jedan trijumf (Srbija 1:0), kao i dva remija, a i u nokaut faz isu već bili "prežaljeni" posebno u četvrtfinalnom meču kada su pogotkom u nadoknadi vremena uspeli da stignu do izjednačenja u duelu sa Slovačkom, da bi ih Hari Kejn na startu produžetka spasao većih problema.

U narednoj rundi bili su spretniji i srećniji od švajcaraca koje su eliminisali nakon izvođenja jedanaesteraca, da bi u prethodnoj rundu, ponovo nakon preokreta i gola u 90. minutu stigli do borbe za pehar.

Engleska je tokom dosadašnjeg turnira ostvarila tri pobede i isto toliko remija (jedan nerešeni ishod su sa bele tačke pretvorili u trijumf). Postigli su sedam, a primili četiri pogotka.

Najbolji strelac Engleza jeste Hari Kejn sa tri postignuta gola.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn - uzdanica selekcije "tri lava"

 

- Ostvareni rezultati:

1. kolo: Srbija - Engleska 0:1

2. kolo: Danska - Engleska 1:1

3. kolo: Engleska - Slovenija 0:0

Osmina finala: Engleska - Slovačka 2:1

Četvrtfinale: Engleska - Švajcarska 1:1 - 5:3

Polufinale: Holandija - Engleska 1:2

Veliko finale na programu je od 21 čas po srpskom vremenu, a svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, poslednju EVRO predstavu moći će da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Premium 1.

Sva dešavanja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading