VAR JE SMRT ZA FUDBAL: Kuman jasno poručio

Autor:

Sport

11.07.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To nije trebalo da bude penal.

VAR JE SMRT ZA FUDBAL: Kuman jasno poručio

Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije, Ronald Kuman, izrazio je nezadovoljstvo upotrebom VAR tehnologije nakon spornog jedanaesterca dosuđenog Engleskoj u polufinalu Evropskog prvenstva. Holandija je sinoć u Dortmundu izgubila od Engleske rezultatom 1:2, a Kuman je istakao da smatra da upotreba VAR-a "razbija fudbal".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Holandije

 

Engleska je izjednačila rezultat u 18. minutu golom Harija Kejna iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon starta Denzela Dumfrisa na Kejna. Sudija Feliks Cvajer prvobitno nije dosudio penal, ali su ga sudije u VAR sobi savetovale da pregleda snimak na monitoru pored terena, nakon čega je dosudio penal.



Kuman je izjavio: "To nije trebalo da bude penal. Šutnuo je loptu, a onda su se dodirnuli kopačkama. Mislim da zbog VAR-a ne možemo da igramo fudbal kako treba. To zaista razbija fudbal." Kapiten reprezentacije Holandije, Virdžil van Dajk, smatra da je penal bio ključan detalj na utakmici, ističući da je Engleska stekla samopouzdanje nakon te odluke. Bivši defanzivac Engleske, Gari Nevil, takođe se pridružio kritikama, ocenjujući odluku o dosuđenom jedanaestercu kao "apsolutno sramotnu".

Ovakve kontroverze oko upotrebe VAR tehnologije nastavljaju da izazivaju rasprave među fudbalskim stručnjacima i navijačima širom sveta. Holandski tim je izrazio nezadovoljstvo odlukom sudije, ističući da smatraju da su mnoge odluke donete na njihovu štetu. S obzirom na sve veće prisustvo VAR tehnologije u fudbalu, ova tema će sigurno ostati aktuelna i izazvati dalje diskusije u fudbalskoj javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading