ŠPANIJA JE U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! FRANCUZI SU MNOGO "TANKI" ZA TROFEJ: Jamal je malo dete za velika dela

Autor:

Sport

09.07.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije je prvi finalista Evropskog prvenstva, pošto je savladala u Minhenu Francusku sa 2:1 (2:1).

ŠPANIJA JE U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! FRANCUZI SU MNOGO "TANKI" ZA TROFEJ: Jamal je malo dete za velika dela

Foto: Profimedia

ŠPANIJA - FRANCUSKA 2:1 (2:1)

'21 Jamal, '25 Olmo; '9 Kolo Muani

Posle onolikih "uspavanki" u nokaut fazi EVRO, malo ko je očekivao da ćemo u polufinalu gledati ovako spektakularan meč, ali čim se zakotrljala lopta na Alijanc Areni, bilo je jasno da će večerašnji evropski klasik biti drugačiji. Prvi gol iz igre Francuzi su na ovom šampionatu postigli tek protiv Španije u devetom minutu.

Asistent je bio Mbape, a strelac glavom Kolo Muani kome u domovini polako zaboravljaju na "onaj" promašaj u finalu Svetskog prvenstva. A onda, iako je Španija izgledala nokautirano - BUM! Lamin Jamal je iskočio i sa samo 16 godina u stilu najiskusnijih

fudbalera podigao svoju ekipu pravom evrogolčinom sa 25 metara, pogodivši rašlje gola nemoćnog Manjana.

Samo četiri minuta nakon toga, "furija" je došla do potpunog preokreta. Jedan od heroja pobede protiv Nemačke, Dani Olmo, ponovo je pogodio i večeras, i to na kakav način! Maestralnim driblingom je izbacio Čuamenija iz igre, a onda odlično šutirao i uz malo sreće posle odbitka od Kundea lopta je završila u golu.

Međutim, onda se smirio tempo igre. Do poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi, a i u drugom delu dosta slabije. Mbape i Teo Ernandez su imali najbolje prilike za "trikolore", ali su obojica prebacivali loptu preko gola iz izglednih pozicija. Mogao je Jamal da se proslavi potpuno da je samo malo bolje šutirao u situaciji pred kraj meča, ali ovog puta
nije pogodio idealno kao na početku meča. Pokušavali su "trikolori" da se vrate, ali, jednostavno su mnogo "tanki" za trofej - jedan gol iz igre na celom prvenstvu nije dovoljan da se isto osvoji.


Za trofej Španci će se 14. jula u Berlinu boriti sa boljim iz sutrašnjeg polufinala Engleska - Holandija.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

81. minut - ZAMALO! Mogao je Lamin Jamal potpuno da se proslavi još više da je malo preciznije šutirao sada.

76. minut - Neće mnogo još ovakvih šansi imati Francuzi kao što je upravo imao Teo Ernandez. Odbila mu se lopta na nekih 14 metara od gola, ali je loše zahvatio i poslao daleko preko gola.

57. minut - Mbape je probao da prevari Simona šutiravši u njegov bliži ugao, ali golman Španije odlično reaguje.

 

 

53. minut - Dobra šansa za Francuze! Posle kornera najbolje je skočio Čuameni i iz odlične pozicije gađao direktno u Simona.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

42. minut - Sada su snage na terenu ravnopravne, tempo je malo opao, ali ne menja činjenicu da gledamo spektakl u Minhneu.

 

25. minut - GOOOOOOOOL! DA LI JE MOGUĆE?! ŠPANIJA VODI 2:1 - DANI OLMO! Hajde što su ekspresno preokrenuli, nego na kakav način!? Olmo je izuzetnim driblingom izbacio Čuamenija iz igre, a potom je šutirao i uz malo sreće posle odbitka od Kundea lopta je završila u golu!

 

 

21. minut - GOOOOOLČINAAAA! ŠPANIJA JE IZJEDNAČILA - LAMIN JAMAL! 1-1! Kakav pogodak Barsinog vunderkida! Zategao je loptu sa 25 metara idealno pogodivši gornji ugao Manjanovog gola za najavu potpunog spektakla!

 

 

9. minut - GOOOOOL! FRANCUSKA VODI 1:0 - KOLO MUANI! Prvi šut ka golu večeras je završio u mreži! Mbape je odlično centrirao, a Muani se ponovo istakao kao džoker "trikolora" savladavši glavom Simona! Nadamo se da je ovo nagoveštaj sjajnog polufinala!

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

OVAKO IZGLEDAJU SASTAVI:

 

 

ŠPANIJA (4-2-3-1): Simon - Navas, Naćo, Laport, Kukurelja - Rodri, Ruiz - Jamal, Olmo, Vilijams - Morata.

FRANCUSKA (4-3-3): Manjan - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante, Čuameni, Rabio - Dembele, Kolo Muani, Embape.

19:00 - Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog prvog polufinalnog meča EVRO.

 

 

UVOD

Popravnog više nema. Slede najvažnije borbe za Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se ove godine održava u Nemačkoj, a nakon večerašnjg meča znaćemo ime prve reprezentacije koja će se u nedelju 14. jula u velikom finalu naći na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Sa početkom od 21 čas na "Alijanc Areni" u Minhenu odigraće se prvi meč ovogodišnjeg EVRO 2024, a Španci i Francuzi imaju samo jednu želju da trijumfom stignu još korak bliže ostvarenju željenog cilja, osvajanja titule evropskog šampiona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Španci slave gol za pobedu u 118. minutu protiv Nemačke

Ukoliko bi smo posmatrali samo prikazano tokom turnira, "crvena furija" bi se mogla nazvati apsolutnim favoritom. Španci su sa stoprocentnim učinkom izašli iz grupne faze gde su u konkurenciji Hrvatske, Italije i Albanije ostvarili sve tri pobede.

Na startu nokaut faze i pored vođstva selekcije Gruzije, zabeležili su ubedljiv trijumf, da bi u bi u četvrtfinalu eliminisali i domaćina turnira Nemačku.

Španija je na pet mečeva postigla ukupno 11, a primila svega dva pogotka.

Sa druge strane, Francuzi su imali malo teži put do pretposlednje takmičarske runde. Grupu u kojoj su bili sa Austrijom, Holandijom i Poljskom okončali su kao drugoplasirani zabeleživši samo jedan trijumf. U nokaut fazi su zahvaljujući autogolu Vertongena eliminisali Belgiju, da bi u borbi za polufinale bili "miljenici bele tačke" u duelu sa Portugalom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Francuzi posle Portugala

U prethodnih pet mečeva Francuska je uspela svega tri puta da matira protivničke čuvare mreže, ali posebno se mora napomenuti da su zabeležena čak dva autogola, dok je Mbape jednom bio strelac sa "kreča", što znači da Francuska do polufinala nije postigla NIJEDAN gol iz igre.

Ono što svakako može da raduje "trikolore", jeste činjenica da se njihova mreža u 450 minuta fudbala tresla samo jednom, a strelac je bio Levandovski sa "kreča".

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading