ODLUKA JE KONAČNA: Neće nastupiti na OI 2024 - povreda je bila jača od želje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

28.07.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlosu Alkarazu je olakšan put do medalje.

ODLUKA JE KONAČNA: Neće nastupiti na OI 2024 - povreda je bila jača od želje!

Foto: Tanjug/AP

Aleks De Minor i Rafael Nadal

Australijski teniser Aleks De Minor, koji se nalazi na šestom mestu ATP liste, suočio se sa povredom koja ga je sprečila da nastupi na Olimpijskim igrama.

Pokušao je da se izbori sa povredom kuka i nastupi u Parizu, ali nažalost, morao je da odustane od singl konkurencije. De Minor je trebalo da se sastane sa Jan-Lenardom Štrufom na početku turnira, ali je nekoliko sati pre zakazanog meča obavestio javnost da se neće takmičiti.

Iako za sada nema najava da će se povući i iz dubl konkurencije, gde je trebao da igra sa Aleksejem Popirinom, De Minorovo povlačenje predstavlja iznenađenje za mnoge ljubitelje tenisa. Njegovo povlačenje sa Olimpijskih igara, kao i nedavno povlačenje sa Vimbldona, ostavlja otvoreno pitanje njegovog daljeg takmičarskog rasporeda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Povreda ga je sprečila da nastupi na OI 2024 - Aleks De Minor

 

De Minor je bio smešten na strani žreba na kojoj se nalazi i talentovani Španac Karlos Alkaraz, čime je doneo određene promene i izazove u takmičenju. Ovo nije prvi put da je njegovo povlačenje uticalo na takmičenje, jer je nedavno olakšao put Novaku Đokoviću na Vimbldonu predajući meč u četvrtfinalu.

Ostaje da vidimo kako će se De Minor oporaviti od povrede i kakav će biti njegov naredni potez u teniskoj karijeri. Njegovi navijači širom sveta nadaju se brzom oporavku i ponovnom sjajnom nastupu na teniskim terenima.

Da podsetimo, Novak Đoković je na startu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu za manje od sat vremena provedenih na terenu eliminisao Australijanca Metjua Ebdena rezultatom 2:0 (6:0, 6:1) i sada najbolji teniser u istoriji belog sporta očekuje protivnika u narednoj rundi, a ostaje da se vidi da li će to biti Mašar Marton Fučović, ili Španac Rafael Nadal. Međutim upitno je odigravanje navedenog meča usled povrede španskog tenisera usled koje bi mogao i da se povuče iz pojedinačne konkurencije.

Sve informacije sa OI 2024 u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading