PIROVA POBEDA: Stigao je kao prvi u kvalifikacionoj grupi i završio takmičenje - polufinale ostaje samo san!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

28.07.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeh ipak nije zabeležen.

PIROVA POBEDA: Stigao je kao prvi u kvalifikacionoj grupi i završio takmičenje - polufinale ostaje samo san!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski plivač Velimir Stjepanović je u svojoj kvalifikacionoj grupi stigao kao prvi, ali rezultat koji je ostvario nije bio dovoljan da se plasira u polufinale Olimpisjkih igara u Parizu.

Srpski plivač Velimir Stjepanović imao je izazovnu trku na 200 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu. Plivao je u prvoj kvalifikacionoj trci i bio je prvi rezultatom 1:47,56 minuta. U svojoj grupi bio je prvi, ali se čini da je na poslednjem okretu malo usporio tempu, iako je do tog trenutka napredovao sa prvog mesta i prelazio 1,70 metara po sekundi. Nažalost, to se na kraju ispostavilo nedovoljnim, te je ukupno zauzeo 18. mesto, dok se plasman u polufinale izborilo 16 najbržih plivača. Najbrži u kvalifikacijama bio je David Popović iz Rumunije sa 1:45,65 minuta.

Velimir Stjepanović je ostvario vreme od 1:47,56 minuta, što mu nije omogućilo plasman u polufinale. Iako je bio prvi u svojoj grupi, to nije bilo dovoljno za dalje takmičenje, te je zauzeo 18. mesto u ukupnom plasmanu. Na ovaj način, Stjepanović nije uspeo da ostvari očekivani rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Polufinale je ostalo san - Velimir Stjepanović

 

Najbrži plivač u kvalifikacijama bio je David Popović iz Rumunije, koji je ostvario vreme od 1:45,65 minuta. Njegov impresivan nastup obezbedio mu je prvo mesto u kvalifikacijama i plasman u polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom.

Iako se Stjepanović nije plasirao u polufinale, ostaje da se istakne njegov trud i posvećenost tokom trke. Ovo iskustvo će mu svakako poslužiti kao motivacija za dalje takmičenje i rad na poboljšanju rezultata u budućnosti. S obzirom na njegov talenat i dosadašnje uspehe, možemo očekivati da će Velimir Stjepanović i dalje ostvarivati zapažene rezulate u svetu plivanja.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading