VEĆE GUŽVE NA ALTERNATIVNIM, NEGO POPULARNIM PRELAZIMA! Satima se čeka na Dojranu ulazak u Grčku - EVO I ZAŠTO!

Autor:

Vesti

28.07.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informišite se o stanju pre polaska na letovanje!

VEĆE GUŽVE NA ALTERNATIVNIM, NEGO POPULARNIM PRELAZIMA! Satima se čeka na Dojranu ulazak u Grčku - EVO I ZAŠTO!

Foto: printskrin

Granični prelazi ka Grčkoj ovog vikenda su bili okupirani gužvama, a sve zbog takozvane "smene turista" na koju je upozorio i Auto-moto savez Srbije. Kako navode naši turisti, čak i alternativni prelazi postali su zakrčeni, a sudeći prema njihovim iskustvima, gužvi ima manje na popularnim prelazima, nego na onim manje poznatim.

- Na graničnom prelazu Dojran čekali smo od 10:10 do 13:40 na ulazak u Grčku - objavio je jedan naš turista u Fejsbuk grupi "Grčka info". Kako navode ostali Srbi koji su krenuli na omiljena letovališta u Grčkoj, poslednjih dana doživeli su sličnu situaciju na alternativnim prelazima, jer su svi turisti umesto na glavne, krenuli ka manje popularnim granicama.

"Prošle godine oborili rekord, čekali 5 sati", navodi jedna turistkinja prisećajući se iskustva sa Dojrana. "8 sati čekali 2020. godine", piše jedan turista. "Nije strašno bilo je i gore prošli vikend. Alternativni prelaz nije alternativni ako svi idu na njega, a idu sve više", piše u jednom od komentara.

Drugi tvrde da je problem to što svi turisti "nagrnu" ranom zorom na granice, jer svi razmišljaju da tada neće biti gužve, te oni koji stignu na prelaz u podne ipak imaju više sreće. "Jutros oko 4 sata po našem vremenu Evzoni, obe granice za 15 minuta", piše jedna Srpkinja. Sa njom se složilo još nekoliko korisnika Fejsbuka koji su komentarisali da su brže prešli Evzoni nego alternativne prelaze.

Sudeći prema snimcima kamera AMSS-a, i dalje su najveće gužve na Preševu i Gradini pri izlasku iz Srbije. Na Preševu i Gradini zadržavanje za putnička vozila trenutno je oko 60 minuta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading