DONETA NOVA ODLUKA O ALBANKI KOJA JE UBILA BRATA I SESTRU! Evo šta će biti sa njom! (FOTO)

Autor:

Svet

23.07.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je 11. aprila puštena iz bolnice i uhapšena, a 12. aprila je premeštena u istražni zatvor

DONETA NOVA ODLUKA O ALBANKI KOJA JE UBILA BRATA I SESTRU! Evo šta će biti sa njom! (FOTO)

Foto: Facebook

Klevisa Imeri (29), Albanka koja je izazvala saobraćajnu nesreću kod Dubrovnika u kojoj su poginuli brat i sestra, ipak ostaje u pritvoru.

Foto: Facebook

Ubica Katarine i Stjepana

Utvrdivši da su rešenjem dubrovačkog Opštinskog suda od 10. jula ove godine počinjene bitne povrede krivičnog postupka, Županijski sud u Dubrovniku je ukinuo to rešenje te je spis o Klevisi Imeri vraćen Opštinskom sudu na ponovno odlučivanje, javlja Dubrovački Vjesnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @viktorderek

Nova odluka o Imeri biće uskoro donesena i to na sednici Optužnog veća Opštinskog suda u Dubrovniku, koji će je zakazati u predviđenom zakonskom roku, stoji u odluci Županijskog suda.

Foto: Facebook

Klevisa Imeri

Podsetimo, sudija Županijskog suda u Dubrovniku Dubravka Đivanović donela je 10. jula odluku prema kojoj 29-godišnja Imeri može biti puštena iz istražnog zatvora ako uplati jemstvo od 79.000 evra. Ogorčena porodica poginulih pokrenula je peticiju, tražeći pravdu za Stjepana i Katarinu.

Foto: Facebook

Klevisa Imeri

Sud: Mogla bi da napusti teritoriju RH

- Optužno veće smatra kako i dalje egzistira osnova za istražni zatvor, radi koje je istražni zatvor okrivljenici i određen i produžen. Naime, okrivljenica je državljanka Republike Albanije, nije ni rodbinski ni poslovno vezana uz RH pa, bude li se nalazila na slobodi, mogla bi da napusti teritoriju RH i da ostane nesmetano da živi i raditi u državi čija je državljanka jer Republika Albanija nije članica EU i nije u obvezi da izručuje svoje državljane. Ipak, s obzirom na činjenicu da se okrivljenica nalazi u istražnom zatvoru od 12. aprila 2024., dakle gotovo tri meseca, optužno veće smatra kako se ista svrha radi koje je istražni zatvor produžen može ostvariti i blažim merama, i to određivanjem jamstva u iznosu od 70.000 evra u gotovom novcu koje, ako bude uplaćeno, može zameniti istražni zatvor uz izricanje mera opreza - stoji u odluci koja je sada ukinuta.

Nepropisno preticala

Nesreća se dogodila 9. aprila oko 20:40 u mestu Ratac i u njoj su učestvovala tri vozila. Do nesreće je došlo kada je Imeri vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno da pretiče vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s ličnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 21-godišnji Stjepan.

Foto: Facebook

Klevisa Imeri

Usled sudara na mestu događaja smrtno su nastradali Stjepan i Katarina, dok je Imeri zadobila lakše telesne povrede, saopštila je tada PU dubrovačko-neretvanska.

Ona je 11. aprila puštena iz bolnice i uhapšena, a 12. aprila je premeštena u istražni zatvor.

 

(Republika/Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

23.07.2024 17:50

Daj te je meni da je ja prevaspitam pre nego joj sude