I PORED ODLUKE PEŠIĆA: Za njega nije bilo mesta na Karijevom spisku - ipak kreće put Francuske!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto provedeno u reprezentaciji omogućilo mu je da stigne do novog profesionalnog angažmana.

I PORED ODLUKE PEŠIĆA: Za njega nije bilo mesta na Karijevom spisku - ipak kreće put Francuske!

Foto: Starsport

Neće putovati sa srpskim košarkaškim timom na Olimpijske igre, ali ipak uskoro kreće put Francuske.

Srpski košarkaš Dušan Ristić nastavlja svoju karijeru u francuskom klubu Šalon, nakon što je danas potpisao jednogodišnji ugovor sa ovim timom.

Kako je u saopštenju preneo francuski klub, dvadesetosmogodišnji Dušan ristić postaje drugo pojačanje iz Srbije ovog leta, s obziroma da je nešto ranije ugovor sa Šalonom potpisao još jedan nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Nenadić.

Ristić je tokom karijere igrao za brojne klubove, među kojima se izdvajaju Crvena zvezda, Galatasaraj i Breša, a prošle sezone bio je član ekipa Tenerifea i Burgosa u Španiji. Osim uspešne klupske karijere, Ristić se istakao i kao reprezentativac, osvojivši srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

Foto: Starsport

Ipak kreće put Francuske - Dušan Ristić

 

Pored transfera Dušana Ristića, još jedna zanimljiva vest potresa košarkaški svet - otpuštanje Vezenkova iz NBA lige, što bi moglo da dovede do potencijalnog angažmana Petra Petruševa u Crvenoj zvezdi. Ovo otvara mnoga pitanja o mogućem povratku talentovanog srpskog košarkaša u domaću ligu i budućnosti njegove karijere.

Takođe treba podsetiti da je selektor Svetislav pešić danas saopštio i spisak srpskih reprezentativaca koji će učestvovati na predstojećim Olimpisjkim igrama, a na njemu su se našli: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić.

Olimpijske igre za našu selekciju počinju za pet dana kada će odmeriti snage sa američkim drim-timom, samo ovog puta u punom sastavu sa svim oporavljenim igračima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading