PREMINUO ČUVENI GLUMAC! Svi su ga voleli u filmu "Kum"! Zatekli su ga mrtvog u kući u Los Anđelesu!

Autor:

Zabava

18.08.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon preseljenja u Los Anđeles, Aprea je ostvario značajne uloge, uključujući ulogu ubice u filmu "Bullitt" sa Stivom Mekvinom, kao i ulogu šefa mafije u miniseriji "The Gangster Chronicles" iz 1981. godine.

PREMINUO ČUVENI GLUMAC! Svi su ga voleli u filmu "Kum"! Zatekli su ga mrtvog u kući u Los Anđelesu!

Foto: Pixabay

Sveća

Glumac Džon Aprea, čuven po ulogama u filmovima "Kum II" i "Puna kuća", preminuo je prirodnom smrću u svom domu u Los Anđelesu, potvrdio je njegov menadžer Vil Levin.

Aprea je rođen u Nju Džersiju, a svoj glumački put započeo je nakon što se preselio u Njujork 1960-ih, želeći da ostvari svoje snove nakon što je igrao fudbal u školi i proveo neko vreme u Italiji sa svojom porodicom.

Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumac Džon Aprea

 

Nakon preseljenja u Los Anđeles, Aprea je ostvario značajne uloge, uključujući ulogu ubice u filmu "Bullitt" sa Stivom Mekvinom, kao i ulogu šefa mafije u miniseriji "The Gangster Chronicles" iz 1981. Takođe, tokom 1970-ih, glumio je patrijarha italijansko-američke porodice u emisiji "Montefuscos" na NBC-ju.

Foto: youtube/printscreen/Byron Vasquez Jr.

Glumac Džon Aprea

 

Jedan od najznačajnijih trenutaka u Apreinoj karijeri bio je susret sa rediteljem Frensisa Forda Kopolu dok je radio kao barmen u Los Anđelesu, nakon čega je odlučio da se prijavi na audiciju za ulogu u filmu "Kum".

Foto: Kerry Wayne / Avalon / Profimedia

Glumac Džon Aprea

 

Iako nije dobio ulogu Majkla Korleonea koju je tumačio Al Paćino, Aprea je ipak bio deo omiljene filmske franšize, igrajući mladog Salvatorea Tesija. Zanimljivo je napomenuti da su sve Apreine replike u filmu izgovorene na italijanskom jeziku.

Džon Aprea će ostati upamćen po svojim ulogama i doprinosu filmskoj industriji, a njegovo nasleđe će živeti kroz njegove nezaboravne nastupe na velikom platnu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading