SAGA JE ZAVRŠENA! Milan Borjan ima novi klub! Pao POTPIS!

Autor:

Sport

18.08.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Crvene zvezde otišao na Bliski istok.

SAGA JE ZAVRŠENA! Milan Borjan ima novi klub! Pao POTPIS!

Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan

Iako još nije stigla zvanična potvrda, očigledno da je posao sa novim klubom Milana Borjana dobio finalizaciju.

Posle sedmogodišnjeg staža u Crvenoj zvezdi (jednu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave), kanadski reprezentativac seli se na Bliski istok. Njegov novi klub je Rijad iz Saudijske Arabije, sa kojim je potpisao ugovor, prenose tamošnji mediji.

Odavno traje neizvesnost gde će Milan Borjan provesti smiraj karijere, pošto je početkom leta raskinuo ugovor sa srpskim šampionom. Bilo je na njegovom stolu ponuda iz Superlige Srbije i Turske, ali se odlučio da sreću potraži u zemlji gde blistaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Pred Borjanom je težak zadatak da sa novim klubom izbori opstanak u Pro ligi Saudijske Arabije. Rijad je ove sezone ušao u elitu i trenutno ima samo dvojicu stranaca (moguće je licencirati deset). Pre Milana, ugovor je potpisao i Belgijanac Fajiz Selmani.

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan

Povremeni kanadski reprezentativac stiže u Rijad kako bi nadoknadio odlazak doskorašnjeg prvog čuvara mreže Martina Kampanje. Na klupi Rijada sedi legendarni Sabri Lamuši, nekadašnji reprezentativac Francuske i trener koji je, između ostalog, vodio premijerligaša Notingem Forest i Kardif, člana Čempionšipa.

Iskusni čuvar mreže je bez ikakve dileme centralna figura aktuelne šampionske ere Crvene zvezde. Na Marakanu je došao tokom leta 2017. godine posle odlaska iz bugarskog prvaka Ludogoreca i mrežu čuvao čak 309 puta!

Pamtiće se brojne legendarne intervencije, a posebno one koje su Zvezdi otvarali put ka grupnim fazama evropskih takmičenja. Sve je krenulo od one odbrane na Marakani protiv Krasnodara u avgustu 2017, godine, zaokruženo čudesnom penal serijom u Kopenhagenu. Kao miljenik delija, ubrzo je postao i kapiten, a u toj ulozi ga je zamenio Aleksandar Dragović, koji se vratio u matičnu Austriju iz Beča.

Inače, Borjan je sa crveno-belima osvojio šest titula u Superligi i tri Kupa Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading