"BOMBA" U NBA! Denver pravi Srbiju u malom! Jokiću stiže saigrač iz reprezentacije!

Autor:

Sport

18.08.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagetsi žele da ponovo budu konkurenti u šampionskoj trci.

"BOMBA" U NBA! Denver pravi Srbiju u malom! Jokiću stiže saigrač iz reprezentacije!

Foto: Tanjug/AP

Posle sjajnih nastupa Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu, u taboru Denver Nagetsa razmatraju mogućnost dovođenja još jednog srpskog igrača.

Prema rečima poznatog američkog novinara Marka Stajna, Nagetsi su zainteresovani za dovođenje Vasilija Micića, koji je od prošlog leta u NBA ligi.

Međutim, dovođenje Micića u Denver moglo bi da predstavlja određene izazove. Bivši igrač Efesa je trenutno pod ugovorom sa Šarlot Hornetsima vrednim 7,7 miliona dolara za narednu sezonu, što bi za Nagetse predstavljalo problem sa "seleri kepom". Takođe, postoji i pitanje njegove zarade od 8,1 miliona dolara naredne sezone, što bi takođe moglo da bude problematično za nekadašnjeg šampiona iz Kolorada.

Ipak, Nagetsi su očigledno spremni da premoste ove prepreke, jer smatraju da bi Micić bio odlično pojačanje na bekovskoj poziciji. Poznavanje Jokića i njegove filozofije igre, kao i dobro razumevanje sa Petruševim i Bogdanovićem, čine Micića još poželjnijim izborom za tim iz Denvera.

Republika

Foto: Profimedia

Vasilije Micić

Ukoliko se transfer Micića ostvari, Nagetsi bi mogli da dobiju snažno srpsko jezgro u svom timu, sa nadom da će zajedno sa Jokićem nastaviti da ostvaruju sjajne rezultate u NBA ligi. Ovo bi svakako bio značajan korak za srpsku košarku i dodatno bi učvrstio veze između srpskih i američkih košarkaških talenata.

Vasa je karijeru počeo u Megi, igrao je potom za minhenski Bajern i Crvenu zvezdu, zatim turski Tofaš, litvanski Žalgiris, pre nego što je potpisao za Efes sa kojim je bio dvostruki prvak Evrolige. Bila je to odskočna daska za NBA i potpis za Oklahomu siti Tander, odakle je prešao među "stršljenove".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading