PRAVO JEDNO ČUDO NEVIĐENO! Film Siniše i Ljiljane Pavić zauvek promenio SUDBINU naših glumaca!

Autor:

Zabava

18.08.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati istoričar otkrio priču, od koje bi mogao da se napravi film!

PRAVO JEDNO ČUDO NEVIĐENO! Film Siniše i Ljiljane Pavić zauvek promenio SUDBINU naših glumaca!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. Radovanovic, Youtube/Printscreen/Festival autorskog filma

Naš slavni scenarista Siniša Pavić preminuo je 16. avgusta u Vlasotincu u 92. godini, a sahranjen je dan kasnije na lokalnom groblju. RTS je u njegovu čast emitovao film "Čudo neviđeno", za koji je Siniša pisao scenario zajedno sa svojom suprugom Ljiljanom Pavić. Film je izašao 1984. godine, a neverovatnu priču, koja je pravo "čudo neviđeno", obelodanio je istoričar dr Nemanja Dević.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Kosutnjak film

Siniša Pavić sahranjen je juče u Vlasotincu

Naime, on se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je podelio priču naših glumaca, koje je spojio Sinišin film.

- Gledam na RTS-u "Čudo neviđeno" posvećeno preminulom Siniši Paviću - on je radio scenario po ideji Živka Nikolića. Petar Božović, u ovom filmu jedan od prosaca graciozne Savine Geršak, takođe će sa njom koju godinu kasnije igrati i u "U ime naroda". Neverovatno je koliko se Božović, prihvatajući pravoslavlje, s vremenom i likom preobrazio, pa je od nekadašnjeg glumca često angažovanog u ulozi bezdušnika (lopov, podvodač, udbaš) postao najčešće angažovan u ulozi mudraca. Čitava njegova pojava danas kao da odaje utisak starog sveštenika. A malo je poznato da je posle filma dvojca Nikolić-Pavić, tačnije posle mnogo godina, Božović postao i kum Savini Geršak, kada je krštena u pravoslavnom manastiru Savina... u vreme kada je iguman bio otac Makarije. I sad zamislite to: glumac u ulozi pohotnika postaje kum koleginici što mu na filmu beše neostvarena želja, a čin krštenja u manastiru koji ima identično ime kao Slovenka vrši kaluđer sa istim imenom kao planetarno poznati grešnik iz istog filma, kog tumači Bata Živojinović.

- Cela filmska blasfemična priča tako je u stvarnosti dobila svoj čudni, neočekivani i srećni rasplet. Tako to bude kad Gospod sve uredi. Pravo jedno čudo... neviđeno - napisao je Nemanja i oduševio svoje pratioce.

 

Гледам на РТС-у "Чудо невиђено" посвећено преминулом Синиши Павићу - он је радио сценарио по идеји Живка Николића. Петар...

Posted by Nemanja Devic on Friday, August 16, 2024

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading