LEGENDARNI REPREZENTATIVAC ISTAKAO ŠTA ŠKRIPI U SRPSKOM VATERPOLU: Član zlatne generacije BRUTALNO iskren!

Autor:

Sport

16.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez mora da bude uključen u rad svakog deteta od devete ili desete godine - istakao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

LEGENDARNI REPREZENTATIVAC ISTAKAO ŠTA ŠKRIPI U SRPSKOM VATERPOLU: Član zlatne generacije BRUTALNO iskren!

Foto: Profimedia

Nekadašnji član zlatne generacija vaterpolista Srbije, Duško Pijetlović okončao je svoju bogatu karijeru. On je u razgovoru za naš portal Republika pričao o stavaranju te čuvene generacija koja se upisala u anale ovog sporta. Takođe, doskorašnji igrać Novog Beograda je naveo koji je glavni problem u ovom sportu i istakao da Savez ima tu svojih grešaka.

- Neće niko da prati vaterpolo, ako se samo vaterpolo ne ponudi na pravi način. Ne mogu da krivim novinare što nisu hteli da dođu i isprate ih, oni idu tamo gde je priča. Na kraju krajeva ne bi ni išla ona pesma Otpisanih kada su dolazili. Mislim da je marketing služba Saveza tu zakazala poslednjih dosta godina. Bitno je da se brendira sve, da se promoviše na adekvatan način što imamo. Neće niko da vas prati, ako vi sami sebe ne pokažete. Naravno, krivim malo i novinare, jer i posle onakvih uspeha da se ne očekuje medalja, ali opet i Savez ima tu svojih grešaka - rekao je Pijetlović i dodao:

Foto: Profimedia

Duško Pijetlović

- Ono što je najbitnije je kako Savez prati razvoj mlađih kategorija. Savez mora da bude uključen u rad svakog deteta od devete ili desete godine. Mora da postoji ta čuven srpska vaterpolo kultura, koja mora da se prenosi u svakom klubu i da svaki trener radi isto sa igračima, da se zna kako treba da se ponaša, da kada dođe dečak između 15 i 17 godina da mora da bude spreman da igra za A reprezentaciju. Da mora polako da se priključuje nacionalnom timu u naredne tri ili četiri godine. Trenerima ne fali edukacije, nego su previše slobodni, a to ne mislim ništa loše, već su prepušteni da rade kako oni misle. Onda se pravi čudan spoj u reprezentaciji. Ne postoji jedan sistem po kome će svi u državi da rade, a naravno svako će da ima neku svoju taktiku i način odgajanja dece, ali da sistem koji je glavni da bude isti i da postoji neko telo koje će da kontroliše rad dece. Dete treba da zna 35 tačaka vaterpola i da neko ocenjuje to. Na koji način se ponaša, radi noge, pliva, ima tu milion tehničkih vartijanti. To nešto treba da postoji. Deki Savić je imao tu ideju, da postoji neko telo unutar Saveza koje će sve to da prati - jasan je slavni vaterpolista.

Poručio je da su Partizan i Vojvodina jako bitni za srpski vaterpolo.

- Ja sam dete Vojvodine, ponikao sam tamo, a sa 17 godina sam došao u Partizan. U Partizanu sam bio devet godina i mnogo sam dobio o tog kluba. Tamo sam odrastao, osvojio Ligu šampiona i dali su mi šansu da igram na nekom nivou gde nigde u Srbiji nisam mogao u tom trenutku. Stvar oko Partizana je mnogo dublja. On je postao i postojaće. Imali su bazen koji je koristio 24 sata dnevno, takođe i infrastrukturu i teretanu koja je bila njemu dostupna i broj dece. U Partizanu ne manjka stručnog kadra, ali u Vojvodini na primer manjka. Vojvodina je uvek imala vrhunske igrače. Od svih golmana iz Vojvodine samo Slobodan Soro nije uzeo zlato na Olimpijskim igrama. Vojvodina je isto bitna kao i Partizan. Ja bih voleo da se Partizan vrati, ali bih voleo da se dešava ovo, što se pojavio Šabac, Novi Beograd, Kragujevac i što je Vojvodina održala neki svoj nivo - naveo je Duško Pijetlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading