PARTIZAN JE ODBIO ZBOG ŠPANACA! MVP izvisio u novom klubu! Evo šta ga ČEKA!

Autor:

Sport

16.08.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet oko najboljeg igrača prošlosezonskog izdanja regionalnog takmičenja.

PARTIZAN JE ODBIO ZBOG ŠPANACA! MVP izvisio u novom klubu! Evo šta ga ČEKA!

Foto: Starsport

Dvostruki najkorisniji igrač AdmiralBet ABA lige, Luka Božić, nedavno je postao novo pojačanje španskog košarkaškog kluba Leide.

Iako je prethodno potpisao dvogodišnji ugovor sa Valensijom, Božić je sada na pozajmici u Leidi, novajliji u prvom rangu španske košarke.

Luka Božić je stigao među "slepe miševe" iz Zadra, ali se nije našao u planovima ovog kolektiva  i odlučio je da se pridruži Leidi. Ovaj katalonski klub pruža mu priliku da nastavi svoju karijeru u ACB ligi, gde je već ostavio značajan trag svojom igrom.

 

 

Tokom prethodne sezone, Božić je imao prosečan učinak od 19,8 poena, 7,8 skokova i 6,3 asistencije po utakmici, sa indeksom korisnosti od 28,1. Osim Zadra, igrao je za nekoliko drugih klubova tokom svoje karijere, uključujući Bjelovar, Pulu 1981, Zagreb, Budućnost i Široki.

Nakon što Valensija nije uspela da obezbedi učešće u Evroligi, takmičiće se u Evrokupu. Ovo je značajan momenat za klub, ali i za igrače poput Božića, koji će imati priliku da se dokažu na međunarodnoj sceni.

Luka Božić je svakako igrač čija karijera privlači pažnju ljubitelja košarke, a njegov prelazak u Leidu obećava uzbudljive trenutke u španskoj košarci. S nestrpljenjem ćemo pratiti njegove nastupe i videti kako će se snaći u novom okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading