VOJVODINA VODI PROTIV MARIBORA: Poluvreme u Švajcarskoj! Zahid majstorijom doveo Partizan u prednost!

Autor:

Sport

15.08.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li crno-beli i Voša mogu do Evrope?

VOJVODINA VODI PROTIV MARIBORA: Poluvreme u Švajcarskoj! Zahid majstorijom doveo Partizan u prednost!

Foto: Starsport

LUGANO - PARTIZAN 0:1

'41 Zahid

VOJVODINA - MARIBOR  1:0

'23 Crnomarković

TOK MEČA:

TUN - 44. minut - GOOOL! Partizan vodi golom Zahida. Majstorija Gajasa Zahida. Severina je povukao napad, prešao dvojicu fudbalera i uposlio Norvežanina koji je sa ivice šesnaesterca prevario kompetnu odbranu Lugana u sjajnim udarcem pogodio mrežu Lugana.

TUN: 41. minut - Severina šutira u golmana. Kalulu je centrirao, Goh glavom vratio loptu do Severine koji mlako šutira u golmana Lugana.

TUN: 39. minut - Zubairu promašio fudbal. Bila je to šansa da Partizan stvori najbolju šansu na utakmici. Severina je prošao po desnoj strani, centrirao, a Zubairu sam na oko 5-6 metara promašio loptu.

BAČKA TOPOLA: Počelo je drugo poluvreme!

TUN: 33. minut - Drugi žuti karton za crno-bele Posle Arijage, upisan je i Zubairu.

TUN: 29. minut - Slobodan udarac za domaćina Grgić je šutirao, međutim bio je neprecizan.

TUN: 21. minut - Korner za Partizan Zahid je izvukao korner, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćina.

TUN: 19. minut - Lugano preti iz prekida Izveli su domaći fudbaleri dva kornera, oba puta je intervenisala odbrana Partizana.

BAČKA TOPOLA: Kraj prvog poluvremena!

TUN: 17. minut -  Arijaga prvi upisani u beležnicu sudije Vezni fudbaler Partizana je dobio žuti karton zbog neopreznog starta.

TUN: 16. minut - Napad Partizana je tekao po levoj strani, Zubairu je ubacio po zemlji, a Kalulu šutirao pored gola.

TUN: 12. minut - Šansa za Partizan, Zubairu glavom preko gola

BAČKA TOPOLA: 36. minut - Kakve dve šanse za Vojvodinu! Odličnu je loptu dobio Ivanović od Bamidelea, utekao je čuvarima ali je slabo ćušnuo pored golmana Maribora. U nastavku je Savićević imao još jednu priliku, ali je udarac izblokiran.

BAČKA TOPOLA: 29. minut - Kakva šansa za Maribor. Božić je šutirao sa 15-ak metara, ali je Carević imao odličnu intervenciju.

Počela je utakmica u Tunu!

BAČKA TOPOLA: 23 - minut - GOL! Au, kakvo uzbuđenje u Topoli! Vojvodina je izvela prekid iz obećavajuće pozicije, lopta je stigla do Crnomarkovića koji je uspeo da zatrese mrežu.

BAČKA TOPOLA: 16. minut - Kakva šansa za Vojvodinu. Savičević je šutirao sa distance, ali prečka bila saveznik Maribora.

BAČKA TOPOLA: 5. minut - Već dva opasna napada gostiju u samo tri minuta. Vojvodina nije dobro krenula. Jednom je lopta prošla pored stative, bilo je blizu, a drugi put je igrač Maribora šutirao pored gola sa desetak metara. I da je bio gol ne bi važio, jer je ranije sviran ofsajd.

1. minut - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli!

PRE MEČA:

Fudbaleri Partizana večeras od 20.30 časova igraju revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Lugana. Beogradski crno-beli imaju težak zadatak, budući da moraju da nadoknade gol zaostatka iz prethodne utakmice. Meč se igra na terenu sa veštačkom travom u Tunu.

Sastavi:

LUGANO: Saipi – Valencuela, Hajdari, Papadopulos, Zanoti – Grgić, Dumbija – Štefen, Bislimi, Dos Santos – Aliseda

PARTIZAN: Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Goh, Zubairu – Kalulu

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, je pred meč istakao važnost utakmice i optimizam uoči izazova koji ih očekuje. 

- Imamo jedan negativan rezultat iz prve utakmice, i naravno nadu da možemo dalje. Spremamo se tako, pokušavamo da uradimo nešto. Svi su zdravi, Saldanja je počeo da trenira juče, tako da je on u konkurenciji za tim. Sve je jasno, svi znamo šta treba da uradimo, i tako se i spremamo - rekao je Stanojević.

I fudbaleri Vojvodine večeras izlaze na teren protiv Maribora od 20.00 časova u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija. Nakon poraza od 2:1 u "Ljudskom vrtu" prošle nedelje, Vošina kalkulacija je jasna - dalje ide samo u slučaju pobede, pa makar ona bila izvojevana i na penale.

SASTAVI:

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros – Petrović, Savićević – Bamidele, U. Nikolić, Seri – Ivanović

MARIBOR (4-2-3-1): Jug – Širvis, Vidmar, Karič, Mjelec – Z, Repas, J. Repas – Barišič, Iličić, Božić – Beugre.

Foto: Starsport

Fudbaleri Vojvodine

Zanimljiva činjenica koja prati ovaj revanš meč je da Novosađani nikada u svojoj istoriji nisu izgubili od večerašnjeg rivala kada su igrali na domaćem terenu. Sa skorom od pet pobeda i jednim nerešenim rezultatom, Vojvodina ima impresivnu statistiku protiv Maribora na svom terenu, što dodatno podiže tenziju pred večerašnji meč.

Revans meč između Vojvodine i Maribora obećava uzbudljivu borbu za prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su odlučni da iskoriste prednost domaćeg terena i nastave svoju tradiciju nepobedivosti protiv slovenačkog tima, dok će Maribor sigurno pružiti snažan otpor u želji da zadrži svoju prednost iz prvog meča. Sledi nam večeras uzbudljiv fudbalski spektakl u Bačkoj Topoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading