MUČKI PROVOKATOR NE SME KOD SRBA: Švajcarac rođen u Gnjilanu se vratio u u klub u kojem je ponikao!

Autor:

Sport

16.08.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šaćiri se vratio u Bazel.

MUČKI PROVOKATOR NE SME KOD SRBA: Švajcarac rođen u Gnjilanu se vratio u u klub u kojem je ponikao!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Švajcarske Granit Džaka i Džerdan Šaćiri

Nakon mnogo spekulacija o tome gde će nastaviti svoju karijeru, Đerdan Šaćiri konačno je odlučio da se vrati u klub u kojem je ponikao. Sa 33 godine, iskusni napadač je potpisao za Bazel, klub iz Švajcarske koji mu je bio prvo profesionalno odredište.

Bazel ima posebno mesto u srcu Đerdana Šaćirija, jer je upravo tamo proveo početne godine svoje karijere. Nakon toga, usledili su transferi u renomirane klubove poput Bajern Minhena, Intera iz Milana, Stouk sitija, Liverpula, Liona i Čikago Fajera. Međutim, posle 12 godina provedenih van Bazelovog dresa, Šaćiri se sada vraća kao slobodan igrač.

Foto: Tanjug/AP

Džerdan Saćiri

Sa 119 odigranih utakmica i 29 postignutih golova za reprezentaciju Švajcarske, Šaćiri je ostavio značajan trag u nacionalnom dresu. Ipak, njegova neostvarena želja da nastupa za reprezentaciju tzv. republike Kosovo ostaje kao jedan od neispunjenih ciljeva u karijeri. Njegove provokativne gestikulacije na terenu, poput pokazivanja albanskog orla posle postignutog gola, izazvale su kontroverze i bile su predmet rasprave u javnosti.

Šaćiri je definitivno doneo zanimljive vesti svojim povratkom u Bazel, a njegova karijera i dalje intrigira javnost. Ostaje da vidimo kako će se njegov povratak odraziti na igru i rezultate ovog švajcarskog kluba. Ovaj sramni provokator neće ili možda ne sme kod Srba u Panatinaikosu, baš zbog mržnje i incidenta koji je imao na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading