"DOŠLO JE VREME DA U VRUĆU STOLICU SEDNE NEKO DRUGI": Emotivan oproštaj prvog čoveka kluba! Mirković nakon dva mandata završava svoju misiju u Zvezdanu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.06.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za bodove je okončana, a sada sledi rešavanje novonastale situacije.

"DOŠLO JE VREME DA U VRUĆU STOLICU SEDNE NEKO DRUGI": Emotivan oproštaj prvog čoveka kluba! Mirković nakon dva mandata završava svoju misiju u Zvezdanu!

Foto: FK Kosovo Zvezdan

Fudbaleri Kosova iz Zvezdana u nedelju 9. juna gostovanjem u Sportskom centru Sokobanja okončali su takmičarsku 2023/24 sezonu. 

 

U pravoj goleadi tokom koje je za 90 minuta postignuto čak osam pogodaka, domaća ekipa Hajduka iz Rujevice slavila je rezultatom 6:2, a golove za ekipu Kosova iz Zvezdana postigli su Marko Ilić i Dušan Đurić u 57. odnosno 68. minutu.

Na kraju, fudbaleri iz Zvezdana su takmičenje okončali na 13. poziciji Zaječarske okružne lige sa skorom od četiri pobede, isto toliko remija i 20 poraza i ukupno 15 osvojenih bodova i gol količnikom 32:81.

Međutim, prava iskušenja za klub iz Zvezdana tek sada slede. Predsednik Milan Mirković koji je klub preuzeo u izuzetno teškom trenutku i koji je za njegovog mandata postao finansijski stabilan kolektiv, najavio je odlazak sa čelne pozicije, a usled navedenog već je održan jedan sastanak klupskog rukovodstva koji će biti nastavljen u petak 14. juna sa početkom od 19.30 časova.

I dok se mnogi sa pravom pitaju kakva je dalja sudbina Fudbalskog kluba Kosovo, predsednik Mirković se javnosti obratio saopštenjem:

- Mogu da pohvalim sve igrače na maksimalan uloženi trud i dolazak na utakmice i sve njih koji su ispoštovali dogovor do kraja prolećnog dela,..., Ilić, Rančić, Đurić, Mitev, Vučić, Kostić, Tošić, Stavrić i sve ostale bez kojih klub ne bi mogao da funkcioniše. Još jednom hvala im na svemu, na poštovanju, kao i učešću u organizaciji kluba - istakao je Mirković i dodao:

Republika

Foto: FK Kosovo Zvezdan

FK Kosovo Zvezdan - sezona 2023/24

 

- Situacija u klubu je odlična. Posedujemo dobar igrački kadar, najmlađa smo ekipa u ligi, a za rezultate treba vremena. Najveći problem je organizacija koja je spala na dva čoveka i to tako funkcioniše vec godinama unazd. Zato sam najviše i odlučio da se povučem i posvetim malo svom privatnom životu. Mogu da se zahvalim i svim sudijama koju su bili maksimalno korektni prema meni u svakoj situaciji, kao i onima koji su mi pomogali oko prijateljskih mečeva godinama unazad, čak i dolazili besplatno da sude i vežbaju. Posebno se zahvaljujem sudiji Ani Mitic na tome koja je uvek bila na raspolaganju i sudila nam prijateljske i pripremne utakmice davajući doprinos svemu što je postignuto.

Mirković je posebno jednu stvar apostrofirao:

- Zahvaljujem se i svim trenerima koji su svih ovih godina bili uz klub, Vladici Miloševiću, Goranu Đorđeviću i Ivanu Stanojeviću koji su radili besplatno boreći se uvek za grb kluba.

Na kraju, odlazeći predsednik Milan Mirković je istakao:

- Vreme je da vruću stolicu preuzme neko drugi, da unese u klub neku novu energiju. Nadam se da će FK Kosovo stati na noge i da će ubuduće biti ostvareni daleko bolji rezultati u odnosu na one koji su zabeleženi tokom moja dva predsednička mandata.

Treba podsetiti da je Milan Mirković u tek okončanoj sezoni bio i najbolji strelac ekipe, a kapitensku traku nosili su golaman Jugoslav Savić i Stefan Stanimirović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading