SVI SE NADAJU DA ODLUKA NIJE KONAČNA: Nakon tri godine postojanja, klub je odlučio da se privremeno "ugasi"!

Autor:

Sport

06.06.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šteta..

SVI SE NADAJU DA ODLUKA NIJE KONAČNA: Nakon tri godine postojanja, klub je odlučio da se privremeno "ugasi"!

Foto: FK Gradilište Loznica

Svima je dobro poznato da se u današnje vreme fudbal u nižim ligama uglavnom igra iz ljubavi, međutim i pored toga, klubovi imaju velike troškove po pitanju službenih lica, održavanja samog terena, ali i kluba.

Republika

Fudbalski klub Gradilište iz okoline Loznice osnovan je 2020. godine i od tada se takmiči u okviru Opštinske lige Loznica. U prvoj sezoni, koja je za tim bila period prilagođavanja osvojena su samo šest boda na 26 utakmica, u sledećoj takmičarskoj godini bio je vidljiv napredak, ali je to bilo dovoljno samo za pretposlednje mesto u ligi. 

Sezona 23/24 u okviru Opštinske lige Loznica odigrana je po grupnom sistemu, liga je podeljena na dve celine (A i B), i ekipa Gradilišta jebila smeštena u grupi A. Nakon 18 ligaških utakmica igrači su sakupili deset bodova, što je bilo dovoljno za plasman na deobu osmog mesta na tabeli (liga od deset kluba).

Republika

Foto: FK Gradilište Loznica

Ekipa Gradilišta

Tokom sezone ekipa je imala probleme sa igračkim kadrom, koji su jasno bili vidljivi, ali su tu bile i finansije poteškoće. Danas je stiglo zvanično saopštenje iz kluba, koje je objavljeno na društvenim mrežama:

- Obaveštavamo sve naše navijače, javnost i prijatelje kluba da posle nekoliko godina ne tako uspešnog takmičenja u Gradskoj ligi Loznica, posle teških i velikih problema, doneta je odluka da se FK Gradilište neće takmiciti u sledećoj sezoni jer jednostavno nemamo uslova za to, kao ni finansijskih sredstava. Takođe, dosta kadrovski problema smo imali tokom sezone, tako da je nastavak takmičenja praktično bio nemoguć. Ostaje nam da sačekamo neka bolja vremena i neke nove momke i neku novu decu koja će osećati pripadnost svim srcem prema klubu, do tada ostajte nam dobro i sportski pozdrav.

Mi se ispred redakcije "Nižih liga na Republici" nadamo da ova odluka nije konačna, i da će se sada nakon ove objave "stegnuti" redovi u klubu, da će svi zajedno pronaći rešenje i da će ekipa Gradilišta nastaviti da postoji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading