SEZONA JE ZAVRŠENA TRIJUMFOM: U Bačkom Bregu su navijači imali prilike da vide čak dva rezultatska preokreta!

Autor:

Sport

05.06.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavi Dinamo plasman u viši rang!

SEZONA JE ZAVRŠENA TRIJUMFOM: U Bačkom Bregu su navijači imali prilike da vide čak dva rezultatska preokreta!

Foto: FK Dinamo 1923 Bački Breg

U okviru 26. kola MFL-a Sombor 1. razred, ujedno i poslednjeg za ovu sezonu, aktuelni lider, Dinamo 1923 iz Bačkog Brega ugostio je sastav Jedinstva Lemeš (Svetozar Miletić), ekipu koja je u ovaj meč ušla sa sedmog mesta u ligi.

Republika

Klub iz Bačkog Brega je još pre par kola osigurao titulu šampiona i plasman u PFL Sombor, ali je sada i zvanično pred svojim navijačima podigao pehar prvaka. 

Već u prvom napadu brzonogi Čvokić pobegao je po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor gde ga protivnički fudbaler obara na nepropisan način. Penal za Dinamo, isti u pogodak i vođstvo pretvara Damir Bogunović, 1:0. 

Nastavili su domaći sa ofanzivnim pristupom, opsedali su gol rivala, ali je grešku igrača Dinama u začetku napada kaznio Dragan Delija, koji je pogodio za izjednačenje u 13. minutu, 1:1.

Dva minuta kasnije šok za domaće, Jedinstvo vodi sa 2:1, gol za preokret pogodio je Jovan Petronijević, to je ujedno bio i konačan rezultat nakon prvih 45 minuta igre. Nizali su se napadi Dinama, međutim rival je uspevao oštrom igrom da odbije sve nalete i da sačuva svoju mrežu. Pred odlazak na odmor gosti ostaju sa deset igrača u polju, jer je zbog drugog žutog kartona teren napusio Aleksandar Čičovački.

Na samom startu nastavka lepa akcija domaćeg tima, Predrag Pavin postiže izjednačujući pogodak na utakmici u 50. minutu. 

Nakon toga domaći svim silama kreću po preokret i ponovno vođstvo, i uspeli su da dođu do njega, pred sam kraj utakmice. Igrao se 80. minut kada je lepa akcija fudbalera Dinama završena pogotkom, Bogunović je postigao sovj drugi gol na utakmici, za ispostaviće se konačnih 3:2.

Dinamo 1923 (Bački Breg) - Jedinstvo Lemeš (Svetozar Miletić) 3:2 (1:2)

Dinamo 1923: Prekajac, Miličević, Radičev, Bogunović, Šimon, Liččević, Lakić, Ljuština (od 74' Vidaković), Pavin, Romić (od 61' Mileković), Čvokić (od 53' Sazdanić)

Jedinstvo Lemeš: Bulović, Tešić, Nikšić, Orsić, Delija, Čičovački, Molnar (od 60' Mlinar), Radeka (od 77' Džinić), Petronijević (od 70' Kusić), Kanjo (od 77' Štefko), Nikolić

Nakon utakmice, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Sombor, Josip Koberski uručio je pehar kapitenu Dinama, Josipu Radičevu. Klub iz Bačkog Brega će sledeće sezone biti član PFL-a Sombor.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading