SEZONA IZ SNOVA: Tim iz Kovina se nakon tri godine vraća u viši rang takmičenja!

Autor:

Sport

22.05.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf u Dubovcu, uz kiks prvog pratioca doveo je do ozvaničenja titule.

SEZONA IZ SNOVA: Tim iz Kovina se nakon tri godine vraća u viši rang takmičenja!

Foto: FK Kolonija Kovin

U okviru 19. kola Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo ekipa Jedinstva iz Dubovca ugostila je sastav Kolonije iz Kovina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa petog mesta na tabeli, dok su gosti bili lideri, sa pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Republika

Krenuli su gosti od samog starta da vrše pritisak na odbranu rivala, kreirali su par izglednih prilika, ali se za vođstvo čekalo do 18. minuta kada je Jovan Bižić bio strelac za sastav Kolonije.

Dva minuta kasnije Dejan Rašeta uvećava prednost svog tima, nakon čega je usledio nešto opušteniji pristup gostujućeg sastava, što je rival znao da kazni. Igrao se 34. minut kada je Aleksandar Nenadov smanjio zaostatak Jedinstva na 2:1. 

Gotovo u prvom pravom sledećem napadu Bižić svojim drugim pogotkom vraća prednost od dva gola razlike na stranu Kolonije, to je ujedno bio i rezultat nakon prvih 45 minuta igre.

Republika

Foto: FK Kolonija Kovin

U Kovinu se slavi viši rang

Uvodni minuti nastavka meča pripali su domaćinu, opet je Nenadov "kaznio" rivala, prelepim pogotkom glavom doveo je svoj tim na jedan gol zaostatka, 3:2 u 57. minutu. Nakon toga gosti se "bude" kreću sa svojom prepoznatljivom igrom i u ubrzo rešavaju pitanje pobednika. 

Rezervista Kristijan Bundra pogodio je za 4:2, par minuta kasnije het-trik Bižića, 5:2. Konačan rezultat postavio je Luka Ristić, koji je odlično iskoristio dobijenu šansu sa klupe, konačnih 6:2 u korist Kolonije.

Jedinstvo (Dubovac) - Kolonija (Kovin) 2:6 (1:3)

Jedinstvo: Beljan, Vučetić, Maričić, Ste. Đorđević (od 69' Panić), Ilić, Sto. Đorđević, Nenadov, M. Đorđević, Krasić (od 75' Čabović), Pušica (od 83' Sekač), Ilić

Kolonija: Aranđelović, Čolić, Nedeljković, Radenković (od 59' Ristić), Pajčin, Mitković, Bižić, Radenković, Ranković (od 59' Laković), Rašeta (od 46' Bundra), Birtašević (od 76' Nikolić)

Ovim trijumfom i usled poraza prvog pratioca, ekipa iz Kovina je i matematički osigurala titulu šampiona i sledeće sezone Kolonija će se takmičiti u višem rangu takmičenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading