MLADOST DO BITNOG TRIJUMFA NAKON PREOKRETA: Golman tima iz Mramorka je imao fantastičan dan na ovom gostovanju!

Autor:

Sport

20.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće se u Vojlovici i sledeće sezone isti rang.

MLADOST DO BITNOG TRIJUMFA NAKON PREOKRETA: Golman tima iz Mramorka je imao fantastičan dan na ovom gostovanju!

Foto: FK Mladost Vojlovica

U okviru 24. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) ekipa Mladosti iz Vojlovice ugostila je sastav Proletera iz Mramorka. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa osme pozicije (25 osvojenih bodova), dok su gosti bili na šestom mestu sa četiri boda više.

Republika

Po lepom vremenu okupio se solidan broj gledalaca koji je došao da isprati duel starih rivala, i iz viših rangova takmičenja. U poslednjih par kola klubovi beleže dobre rezultate, u dobroj su formi, pa se očekivao dobar meč, što je i jeste bio slučaj.

Od prvog minuta sastav Mladosti je krenuo agresivno sa željom da što pre postigne gol, a onda se desilo nešto što se nije očekivalo, barem ne kod domaćih igrača i navijača. Vuk Perić postiže auto gol, lopta preko golmana Tagasovića završava u mreži.

Kreće domaćin nakon toga dosta ofanzivnije, međutim do kraja poluvremena Simonović, Perić i Sarić ne uspevaju da postignu gol, u gotovo svim situacijama je odlično reagovao golman Krgović. 

Za vreme pauze izvršene su tri izmene, dve u redovima domaćina gde su ušli Gojić i Vuković, dok je u redovima Proletera šansu da se pokaže dobio Nistor. Dosta bolje od samog starta nastavka igra Mladost, i već nakon dva minuta igre stiže do izjednačenja. 

Šutirao je Gojić, golman Krgović izbija loptu u korner, isti izvodi Ljubo Sarić, čija lopta direktno iz udarca iz ugla završava u mreži rivala, 1:1. Nakon toga nastavlja domaćin sa ofanzivnom, međutim bez promene rezultata.

Igrao se 61. minut kada je rezervista Gojić probio po levoj strani, vratio je povratnu loptu do Luke Simonovića, koji je šalje u mrežu Proletera, 2:1 za Mladost koja stiže do prvog vođstva na meču. 

Ubrzo nakon toga Simonović je mogao da reši pitanje pobednika na utakmici, međutim golman Krgović je pokazao da je ovo bio njegov dan. Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo većih šansi, domaći je mirno priveo meč kraju i stigao je do jako bitnog trijumfa.

Mladost (Vojlovica) - Proleter (Mramorak) 2:1 (0:1)

Mladost: Tagasović, Simonović (od 46' Vuković), Balog, Perić, Vujčić, Stojanović, Simonović, Krsmanović, Sarić (od 76' Janjović), Žeželj (od 46' Gojić), Stojanovski

Proleter: Krgović, Dav. Čolak, Matović, Jekić, Dumić, Prelić, Vulović (od 46' Nistor), Marković, Živković, Dragić, Dar. Čolak

Ovom pobedom ekipa Mladosti je prebrinula sve brige po pitanju opstanka u ligi, igraće se u Vojlovici i sledeće sezone aktuelni rang takmičenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading