SVE JE POD KONTROLOM: Muta Nikolić analizirao igru Srbije, zna šta je potrebno pred OI u Parizu

Autor:

Sport

17.07.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dotakao se iskusni trener Karijevog sistema, Jokiča, Bogdanovića...

SVE JE POD KONTROLOM: Muta Nikolić analizirao igru Srbije, zna šta je potrebno pred OI u Parizu

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije u prvom meču pripremnog turnira pred Olimpijske igre u Abu Dabiju sa 84:73. Posle prethodne pobede nad Francuskom na oproštaju Tonija Parkera ovo je bilo taman ono što je potrebno izabranicima Svetslava Pešića, a ono što je on upozoravao, da ne smemo da poletimo i "da se ložimo", već da ostanemo na zemlji.

Bilo je evidentno da Kariju rezultat nije bio u prvom planu već da razigra sve igrače i da vidi šta od koga može da očekuje, kako individualno, tako i u paru sa nekim drugim. Probao je naš selektor Nikolu Jokića u svim kombinacijama, rotirao je bekove, delio minute. Na kraju je uspedio poraz, ali razloga za nezadovoljstvo nema. Večeras je nova utakmica protiv američkog "drim tima". Da je sve u redu i normalno, u svom stilu u razgovoru za Republiku analizira trenerski vuk Miroslav Muta Nikolić.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Miroslav Muta Nikolić

- Dobro je sve, sve je pod kontrolom. Gledao sam sve naše utakmice. Jasno je da Karija niko ne treba da uči poslu, mi smo svetska velesila u košarci i to ćemo pokazati po ko zna koji put. Selektor je probao sve igrače, da vidi ko šta može, da mu bude lakše kada bude morao nekog da precrta. Videli ste kako smo igrali, oko Jokića. Svi skupe oko njega i mi pravimo višak. Jedino što nismo pogađali trojke na te povratne lopte, ali biće to sve drugačije kada u timu bude Bogdan Bogdanović. Momci su uigrani, adaptirali su se. Kada krene šut biće svima lakše, od Vase (Micić) u organizaciji igre, preko bekova do Jokića - rekao je Nikolić - za naš portal.

Prema njegovim rečima, evidentno je da ćemo igrati čvrstu odbranu koja nas je uvek krasila. Kada se sve sabere, Muta očekuje uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu.

Republika

Foto: Starsport

Lider ekipe: Nikola Jokić

- Australija je takođe igrala jaku odbranu, ali mi kako treba a oni su tukli. Na to ćemo morati da se naviknemo. Ima i onih koji kažu da smo liši u organizaciji igre, da nemamo klasičnog pleja. Pa kako nemamo. Na kraju, tu je i Jokić, on najbolje razigrava ekipu. Ljudi moraju da shvate da smo mi i dalje košarkaška velesila u svetu. Mi idemo u Pariz po medalju. Mnogi su učili košarku od nas, ali nisu bolji od nas - zaključio je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading