STANOJEVIĆEVA IZJAVA O BONUS IGRAČIMA ŠOKORALA SVE: Nekada je važilo ovo pravilo i zbog njega je Zvezda osvjila LŠ sa domaćim igračima!

Autor:

Sport

17.07.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana diže frku bez potrebe!

STANOJEVIĆEVA IZJAVA O BONUS IGRAČIMA ŠOKORALA SVE: Nekada je važilo ovo pravilo i zbog njega je Zvezda osvjila LŠ sa domaćim igračima!

Foto: www.profimedia.rs

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević poznat po svom burnon temperamentu izrazio je nezadovoljstvo pravilom o dva bonusa u Superligi. On je istakao da je ovo nenormalna stvar koja se desila, te je dao opširan odgovor na ovu temu.

Prema njegovim rečima bolje je da se igra sa 11 stranaca u timu, nego da se neki mladi fudbaler razvija. Stanojević je ovom izjavom šokirao sve i naišao na osudu javnosti, pogotovu legende Crvene zvezde, Dragiše Binića.

- Muka mi je više da slušam neprestano kukanje od strane trenera Partizana, a sezona nije ni počela. Stanojević sve radi kao u prošlom mandatu, uveliko pravi negativnu atmosferu i haos - naveo je Binić i nastavio:

- Počeo je da priča o regularnosti, a ne pominje da Napretku gostuju u Humskoj na svom stadionu. Ovo mu ništa nije neregularno i sve je u najboljem redu. Tada liga funkcioniše kao sat i problema nema. Licemerno zaista, jasno je da Stanojeviću smetaju bonusi, jer nema tim - rekao je legendarni fudbaler tima iz Ljutice Bogdana i dodao:

- Trener jednog tima rešio da vodi politiku celog srpskog fudbala i lige. Školu su upropastili, vidim da Baždara prodaju i sada se prave naivni. Znaju da su klubovi još 10. juna izglasali da žele pravilo od dva bonusa i spremali se u skladu sa tim. Čitava priča o tome kada je doneta odluka od strane FSS ne pije vodu jer Zajednica je donela odluku na vreme i po propisima. Pa isti propisi važe i za Zvezdu i za Partizan. Ne razumem o čemu on priča? Ti dvostruki standardi i podizanje tenzije, samo da bi se pravila “frka” ničemu ne vode - poručuje Binić.

Ranije je Partizan bio fabrika mladih talenata koji su sa 16,17 godina već bili uzdanice prvog tima, kao što su Andrija Živković, Aleksandar Mitroivć, Lazar Marković, Adem Ljajić, Stevan Jovetić i drugi. Pravilo o bonus igračima nikako ne treba da se dovodi u pitanje, jer mladi igrači moraju da dobijaju šansu i da se što pre bace u vatru kako bi što pre stiacli iskustvo i bili spremni za viši nivo fudbala. 

Pa pogledajte samo Lamina Jamala, sa nepune 16 godina je debitovao za Barselonu, a sa jedva navršenih 17 je postao najbolji najmlađi igrač Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Jedan od stubova španskog tima, a takođe je i bio najbolji asistent evropske smotre. U Srbiji osim Crvene zvezde, Čukaričkog i Voždovca mladi igrači jako slabo dobijaju šansu i zbog toga većina njih nestane sa fudbalske mape jako brzo. 

Nekada je važilo pravilo da pre 28 godine ne sme da se napušta domaći fudbal i to se ispostavilo kao jako pametno. Pa Crvena zvezde je osvojila Ligu šampiona sa skoro svim domaćim fudbalerima. Mnogo je bitno da se bonus ili mladi igrači forsiraju i što pre bacaju u vatru, tako će sticati iskustvo i biti zreliji. Uz to će i reprezentacija Srbije imati sigurniju budućnost i nećemo brinuti ko će naslediti sadašnju generaciju.

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sa peharom LŠ 1991.

Jednostavno sistem mora da se menja iz korena. Greška je forsirati strane igrače, već domaće, mlade i talentovani. Mora se pružiti šansa, istrpeti, imati strepljenja, jer će kad tad taj fudbaler vratiti to klubu. Izuzetno je bitno što više ulagati u omladinsku školu, a to važi za sve domaće timove i da mladi igrači budu okosnoica timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading