TADIĆ JE REKAO ZBOGOM, A DA LI ĆE I OSTALI ZA KAPITENOM?: Piksi u velikom problemu, ko će biti uzdanice od septembra!?

Autor:

Sport

17.07.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li Srbiju očekuje potpuna smena generacije?

TADIĆ JE REKAO ZBOGOM, A DA LI ĆE I OSTALI ZA KAPITENOM?: Piksi u velikom problemu, ko će biti uzdanice od septembra!?

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije je razočarala na prethodnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto nije uspela da se domogne nokaut faze. ''Orlovi'' su bili poslednji u grupi sa svega dva boda, ostvarivši dva remija (Danska 0:0 i Slovenije 1:1) i poraz od Engleske sa 1:0 uz gol razliku 1:2, što je bilo potpuno razočaravajuće.

Navijači su besni na naš nacionani tim, a kao glavni krivac okarakterisan je selektor Dragan Stojković Piksi. Očekivalo, ali se i najavljivalo da će Stojković podneti ostavku, što je bila i njegova moralna obaveza nakon neuspeha u Nemačkoj. Piksi je vodio Srbiju na dva poslednja velika takmičenja i nije ostvario nijednu pobedu, već dva remija i tri poraza. Svaki savestan trener ili selektor bi podneo ostavku bez ikakvog pogovora, ali eto, Piksi to nije uradio.

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Stojković je takođe dobio podršku Fudbalskog saveza ili ipak to da nazovemo drugu šansu, ali pitanje je sa kim će ići na megdan protiv Španije. Tokom Evropskog prvenstva desile su se nesuglasice između kapitena Srbije Dušana Tadića i Stojkvovića. Naime, Tadića je pogodilo to što ga je Piksi ostavio na klupu u meču protiv Engleza, a sinoć je prema nezvaničnim informacijama, fudbaler Fenera najavio povlačenje iz nacionalnog tima, a kap koja je prelila čašu je nova izjava Stojkovića nakon finala Evropskog prvenstva kojom je aludirao upravo na Tadića.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

- Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj - rekao je Piksi.

Nakon Tadića postoji mogućnost da se od nacionalnog tima oprosti i Aleksandar Mitrović koji je indirektno možda to potvrdio nakon meča sa Dancima, kada je Srbija okončala učešće.

- Ostaje gorak ukus. Najgori utisak je kad si blizi, kada možeš, i ništa. Na sve tri utakmice smo trebali da igramo našu igru, kako mi znamo. Nismo odradili najbolje ono što je do nas. I u Kataru je bio isti ovakav osećaj. Jako veliko razočarenje. Momci i ja smo iscrpljeni i psihički i fizički i emocionalno. Sada svi, od nas igrača i stručnog štaba i rukovodstva saveza, treba da vidimo šta ćemo dalje. Hvala navijačima, bodrili su nas na svakoj utakmici. Nažalost, nismo uspeli da postignemo ono što smo zacrtali uoči Evropskog prvenstva - naveo je tada Mitrović.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

I tokom Evropskog prvenstva su isplivale informacije da bi neki od reprezentativaca završili svoje epizode u nacionalnom timu baš zbog Dragana Stojkovića. Očigledno je da ne vlada dobra atmosfera u reprezetentaciji, a da će Piksiju mnogi okrenuti leđa zbog njegovog nadobudnog stava i ega. Srbiju očekuje septembra duel protiv prvaka Evrope, Španije u prvom kolu A divizije Lige Nacije. Stojković je sada pod lupom javnosti, a moraće da izvrši ozbiljnu rekonstrukcija tima i da pozove mlade nade.

Postavlja se pitanje ko će biti nove uzdanice Srbije. Biće Stojković na velikim mukama, a moga bi da konačno pozove i nekog pismenog desnog beka, a kao najbolje rešenje nudi se Kosta Nedeljković i da umesto trojice, igramo sa četvoricom pozadi. Po svemu sudeći sa Tadićem će poći i Mitrović, Sergej Milinković-Savić, kao i njegov brat Vanja, a najverovatnije i Nemanja Gudelj. 

Srbiju očekuju korenite promene, a i vreme je za to, za neke mlađe i sa većom željom. Sa druge strane, moraće i Piksi da spusti loptu i da konačno živi u realnosti i prizna određene greške. Od jeseni okosnice Srbije bi trebalo da budu Dušan Vlahović, Strahinja Pavlovć, Luka Jović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić, Veljko Brimančević, Predrag Rajković, Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić, Kristijan Belić, Samed Baždar. Međutim, videćemo kako će Stojković sve to uklpiti, i da li je on uopšte sposoban za bilo kakve promene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading