POTPUNI ŠOK: Novaku se ne daju nikakve šanse - najsjajnije olimpijsko odličje ostaće samo san!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.07.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li im treba verovati?

POTPUNI ŠOK: Novaku se ne daju nikakve šanse - najsjajnije olimpijsko odličje ostaće samo san!?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, jedan od najvećih teniskih igrača današnjice, ima samo jedan cilj na Olimpijskim igrama - da se domogne zlatne medalje. Međutim, prema kladionicama, put do tog cilja neće biti lak.

I pored činjenice da je nakon povrede i operacije kolena najbolji teniser u istoriji belog sporta pružio sjajne partije na nedavno završenom vimbldonskom turniru, gde je poražen od Karlosa Alkaraza u velikom finalu rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) nakon dva i po sata igre, svetske kladionice Đokoviću daju vrlo male šanse da se domogne bilo kojeg olimpisjkog odličja.

Prvi favorit za zlatnu medalju jeste dvostruki uzastopni osvajač Vimbldona Karlos Alkaraz. Kvota na mladog Španca iznosi 2.90, a sledi ga trenutno "broj jedan" na ATP listi Italijan Janik Siner čiji se trijumf procenjuje kvotom 3.65.

Tek na trećem mestu se nalazi Novak Đoković kome je "data" kvota 4.00 i suštinski se tu krug favorita i završava, s obzirom da četvrti favorit olimpisjkog teniskog turnira, legendarni Rafael Nadal ima kvotu na tosvajanje najsjajnijeg odličja 9.60.

Dalje slede Stefanos Cicipas (21.0), Danil Medvedev (26.0) i Endi Mari (50.0).

Republika

Foto: Instagram.com/djoker

Da se u finalu Olimpijskih igara uloge promene

 

Novak Đoković je već osvojio 98 trofeja u karijeri, od toga 24 Grend slem titule, ali mu nedostaje olimpijsko zlato. Osvojio je bronzu u Pekingu 2008, ali se nadaju da može da napravi korak dalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Interesantno je napomenuti da kladionice veću šansu Novaku daju za osvajanje US opena gde je trenutno sa kvotom 3.40 drugi favorit, naravno odmah iza Karlosa Alkaraza.

Novak Đoković, i pored izazova koji stoje pred njim prema kladionicama, sigurno će pružiti sve od sebe da ostvari svoj san i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, kao i da odbrani titulu na US openu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading