SRAMNO: "Dinamo mora da uništi ove kretene" - ukrajinski novinar izvređao Partizan i Srbiju! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.07.2024

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno će predstojeći dvomeč biti daleko više od samog sporta i fudbala.

SRAMNO: "Dinamo mora da uništi ove kretene" - ukrajinski novinar izvređao Partizan i Srbiju! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/Ultras World

Fudbaleri Partizana narednog utorka 23. jula igraju prvu takmiačrsku utakmicu u sezoni 2024/25.

Crno-beli predvođeni novim, starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem startuju u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, a žreb je odredio da za protivnika imaju kijevski Dinamo. Zbog dobro poznatih dešavanja u Ukrajini, prvi meč u kojem je Dinamo domaćin, biće odigran u poljkom Lublinu, a treba napomenuti da će dan ranije srpski vicešampion saznati i ime potencijalnog rivala u narednom kvalifikacionom kolu, s obzirom da je žreb zakazan za ponedeljak 22. jul.

 

 

Međutim, navedeni duel između ukrajinskog i srpskog kluba imao je i svoju neslavnu uvertiru.

Ukrajinski novinar Viktor Vacko privukao je pažnju javnosti svojim širenjem nacionalne netrpeljivosti putem društvenih mreža. Naime, uoči meča dve ekipe Vacko je napisao:

- Ovi se**** ne mare za moral i nije me briga kakvu će igru Dinamo da pokaže, Dinamo mora da uništi ove kretene iz Srbije, tu se ne radi samo o fudbalu. Zaista bih voleo da igrači to jasno shvate.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Vatsko (@v.vatsko)

 

Treba napomenuti da je Ukrajinac ovakvu izjavu dao podstaknut koreografijom na nedavno održanom fudbalskom turniru u Moskvi, gde su pored Partizana učestvovali i fudbaleri OFK Beograda, a "spornu" koreografiju na tribini su istakli navijači moskovskog CSKA koji godinama unazad gaje dobre odnose sa pristalicama crno-belih, popularnim "grobarima".

Predstojeći duel već izvesno vreme je u fokusu ukrajinskih medija, a ostaje nada da će ipak na samom terenu, ali i na tribinama u Lublinu i Beogradu sve proteći u sportskom duhu.

Kao što je već rečeno prvi meč je na programu u utorak 23. jula, dok se revanš igra osam dana kasnije (31. jul) na stadionu u Humskoj ulici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading