ČELSI NIJE OSTAO IMUN NA SKANDAL ARGENTINCA: Klub iz Londona se oglasio u vezi Enca Fernandeza!

Autor:

Sport

17.07.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac se opasno obrukao.

ČELSI NIJE OSTAO IMUN NA SKANDAL ARGENTINCA: Klub iz Londona se oglasio u vezi Enca Fernandeza!

Foto: Profimedia

Argentinski fudbaler Enco Fernandez, umesto da uživa u slavlju posle osvajanja Kopa Amerike, našao se u centru pažnje zbog neprihvatljivog ponašanja. Na proslavi je zajedno sa sunarodnicima zapevao pesmu kojom se vređaju francuski fudbaleri afričkog porekla. Ovaj incident je naišao na osudu, a Čelsi, klub za koji Fernandez igra, pokrenuo je interni disciplinski postupak.

- Fudbalski klub Čelsi smatra da su svi oblici diskiminišućeg ponašanja potpuno neprihvatljivi. Ponosni smo što smo razloniliki, inkluzivan klub u kojem se ljudi iz svih kultura, zajednica i identiteta osećaju dobrodošli. Priznajemo i cenimo javno izvinjenje našeg igrača, i iskoristićemo ovo kao priliku za edukaciju. Klub je pokrenuo interni disciplinski postupak - navode iz Čelsija.

Foto: Profimedia

Enco Fernandez

Povratak Enca Fernandeza na Stamford Bridž nakon ovog incidenta neće biti nimalo prijatan. Očekuje se da će se suočiti sa negativnim reakcijama, a pitanje je hoće li mu saigrači oprostiti za svoje nedolično ponašanje. S obzirom na ozbiljnost situacije, klub će iskoristiti ovaj incident kao priliku za edukaciju, a ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati interni disciplinski postupak.

Navedeni incident jasno ukazuje na važnost poštovanja i tolerancije u svetu sporta, te je ključno da se igrači, kao javne ličnosti, ponašaju na primeran način i promovišu vrednosti inkluzivnosti i poštovanja različitosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading