U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Zlatna generacija odbojkaša i potez za anale Vanje Grbića! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.07.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj momenat iz trećeg seta postao je simbol zlatne medalje "plave čete".

U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Zlatna generacija odbojkaša i potez za anale Vanje Grbića! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Finalna utakmica odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine između Jugoslavije i Rusije ostaće upamćena po trijumfu “Plavih”, po sjajnoj odbojci koja je viđena, ali možda i najviše po fenomenalnom potezu Vladimira Vanje Grbića. “Plavi” su dobili finalni meč 3:0 u setovima, a u trećem setu, pri vođstvu Jugoslovena od 15:12, viđen je jedan od najboljih i najlepših poena u istoriji odbojke.

Foto: Profimedia

Zlatni odbjkaši: Sidnej 2000.

Bio je to potez Vladimira Grbića koji je proglašen i za najbolji momenat na Olimpijskim igrama u Sidneju. Vanja je posle dobrog servisa Romana Jakovljeva i slabog prijema Gorana “Kviska” Vujevića, da bi ostavio loptu u igri preskočio reklame, u letu odigrao loptu čekićem i omogućio saigračima da je prebace u polje Rusa, da bi potom skoro završio u hodniku dvorane.

- Bio je to trenutak kada sam osetio da je sve moguće, kada je adrenalin preplavio moje telo i kada sam shvatio da smo zaista blizu osvajanja zlatne medalje. Taj potez mi je dao neopisivu snagu i veru da možemo pobediti. To je bio vrhunac moje karijere i nešto čega se uvek rado sećam - govorio je Grbić.

Olimpijsko zlato osvojeno u Sidneju postalo je simbol sportskog uspeha i jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji jugoslovenskog, odnosno srpskog sporta. Vladimir Grbić je ostavio neizbrisiv trag u svetu odbojke, a njegov potez na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i dalje se smatra jednim od najupečatljivijih trenutaka u istoriji ovog sporta. Svojom energijom, talentom i posvećenošću, Grbić je postao inspiracija mnogim mladim sportistima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading