HAOTIČNO STANJE NA PROSLAVI TITULE! Velika FRKA u Španiji! Politika umešala PRSTE! On će biti na STUBU srama kad se VRATI kući! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.07.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu izostale ni brutalne reakcije političara.

HAOTIČNO STANJE NA PROSLAVI TITULE! Velika FRKA u Španiji! Politika umešala PRSTE! On će biti na STUBU srama kad se VRATI kući! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Fudbaleri Španije su proslavili titulu prvaka Evrope na glavnom trgu u Madridu, ali slavlje nije prošlo bez kontroverzi.

Najbolji igrač turnira, Rodri, i kapiten "Crvene furije" Alvaro Morata su izazvali skandal skandiranjem:

- Gibraltar je Španija - uzvikivali su vezista Mančester sitija i napadač madridskog Atletika.

Ova politički obojena izjava izazvala je burne reakcije kako u Velikoj Britaniji, koja polaže pravo na teritoriju Gibraltara, tako i u ovoj malenoj državi na Pirinejskom poluostrvu.

Vlada Gibraltara je izrazila razočaranje zbog političke proslave španskih fudbalera i zahteva hitnu reakciju Saveza. Nazvali su skandiranje Rodrija i Morate "bajatim komentarima o Gibraltaru" i istakli da je to nepotrebno umešanje diskriminatorne političke poruke usred sportskog događaja.

- Žalimo što je proslava pobede na Evropskom prvenstvu koristi kao platforma za promovisanje uzurpiranje naše teritorije, suprotno sportskim načelima da sport ne bi trebalo da podstiče i promoviše kontroverznu političku ideologiju - stoji u objavi vlade Gibraltara, dok se uskoro očekuje i zvanično saopštenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovo nije jedina politička tema koja je aktuelna u Španiji posle finala Evropskog prvenstva. Baskijski fudbaleri, Mikel Merino i Mikel Ojarzabal, su optuženi da su "izdajnici", jer igraju za reprezentaciju države u kojoj su rođeni.

Naime, u rodnom gradu Ojarzabala su se pojavili uvredljivi transparenti, što dodatno podgreva političku klimu u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading