NE IDE SE LOPATOM NA BAGER: Evo zašto Partizan opet iz "minusa" ulazi u novu sezonu u odnosu na Crvenu zvezdu

Autor:

Sport

16.07.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Stanojević moraće da bude mađioničar protiv Vladana Milojevića.

NE IDE SE LOPATOM NA BAGER: Evo zašto Partizan opet iz "minusa" ulazi u novu sezonu u odnosu na Crvenu zvezdu

Foto: Starsport

Nova sezona u Superligi startovaće u petak, a priliku da povede kolo i barem na dan zasedne na čelo tabele imaće fudbaleri Partizana. Kažemo barem na dan, jer imajući u vidu kako izgledaju timovi večitih rivala pitanje je da li će crno-beli imati dovoljno jako oružje da okončaju dominaciju Crvene zvezde posle sedam godina.

Izabranici Aleksandra Stanojevića imaće do sada nikad viđenu premijeru u novoj sezoni jer će gostovati na svom terenu (petak, 21.00) jer stadion rivala Napretka u Kruševcu još nije renoviran. Dan kasnije, u subotu, Zvezda će od 20 časova dočekati novajliju u SUperligi Jedinstvo sa Uba i pokušati da odmah zasedne na tron i tu ostane do kraja sezone. I tu dolazimo do onog glavno, gledajući vrednost timova, Vladan Milojević ima keca u rukavu, a Stanoje mora da bude mađionirač.

Republika

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana

Naime, tim Crvene zvezde trenutno, prema specijalizovanom portalu Transfermarkt, vredi 72,4 miliona evra, dok je Partizanov "težak" tek 39,9 miliona. Reklo bi se posledica lošeg rada uprave crno-belih proteklih godina i to je tačno. Međutim, nadležni u Humskoj su zakazali i ovog leta. O tome svedoči podatak da su za pojačanja izdvojili samo 1,9 milion evra, dok je Zvezda "odrešila kesu" i platila novajlije čak 7.000.000 evra. Istina, otkup ugovora Nasera Đige, koji je već bio tu, koštao je tri miliona.

Problem je još veći ako se na to dodaju starosedeoci, odnosno oni koji su ostali na Marakani i u Humskoj. Ukratko, Zvezda ima respektabilan tim, dok Partizan mora da povlači iznuđene poteze kako bi zadovoljio elementarni propis o dva bonus igrača u timu. Prema prjekciji Republike, Miloje bi na teren protiv Jedinstva mogao da pošalje tim koji bi činili Glazer, Mimović, Điga, Stojić, Rodić, Dalsio, Hvang, Jovanović (ili Puma), Ilić, Ivanić (ili Katai) i Šerif. Dakle, spoj starog i novog, mladosti i iskustva.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

S druge strane, Stanojević mora da se uklapa sa bonusima, zbog čega je i bio besan zbog povećanja kvote sa jednog na dva igrača u postavi rođena posle 1. januara 2002. Opcije su desni bek Vukašin Đurđević i krilo Nemanja Trifunović. Evo ko bi mogao da ispašta. Pre svega Aleksandar Filipović, dok se čeka stasavanje i uklapanje u tim desnog beka Milana Lazarevića. Druga kolateralna šteta mogao bi da bude Ksander Severina. U svakom slučaju, tim Partizana mogli bi da čine Jovanović, Đurđević, Mujakić, Marković, Antić, Arijaga, Zahid, Kalulu, Goh, Trifunović i Saldanja. Dakle, kombinacija željenog i iznuđenog, starog i novog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading