DUCI BRZO PREBOLEO VIMBLDON! Lajović pobedom KRENUO u Nemačkoj!

Autor:

Sport

16.07.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Lajović savladao je Felipea Meligenija Alveša iz Brazila rezultatom 2:1 (po setovima 6:2, 7:6, 6:3).

DUCI BRZO PREBOLEO VIMBLDON! Lajović pobedom KRENUO u Nemačkoj!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser nastavio je svoj uspešan nastup na turniru u Hamburgu izborivši prolazak u drugu rundu.

Staropazovčanin je prikazao izuzetnu igru i fokusiranost tokom meča. Iako nije briljirao na Vimbldonu, treći reket Srbije na ATP listi je pokazao svoju klasu na omiljenoj podlozi.

 

Posle eliminacije na Vimbldonu, Lajović je pokazao svoje umeće i odlučnost u meču protiv Brazilca Felipea Meligeni Alveša.

Republika

Foto: Tanjug

Dominik Kepfer je potencijalni rival Lajovića u 3. kolu

U uvodnom periodu, Lajović je dominirao, odlično servirao i dozvolio protivniku samo dva osvojena gema. Njegova sigurna igra bila je ključna za osvajanje prvog seta.

Što se tiče drugog dela igre, oba tenisera su uspela da sačuvaju svoje servise i to je dovelo do taj-brejka. Iako je dugo vladala neizvesnost, Brazilac je uspeo da slomi "Ducija" i izjednači rezultat u setovima na 1:1.

Ipak, u poslednjem setu, Lajović je odmah napravio brejk u drugom gemu, nakon čega je uspeo da još jednom oduzme servis protivniku i povede sa 3:0. Rutinski je priveo meč kraju i osigurao plasman u drugo kolo.

Protivnik Dušana Lajovića za plasman u treće kolo biće pobednik meča Dominik Kepfer (Nemačka) - Sebastijan Baez (Argentina), dok će srpski teniser nastojati da nastavi sa dobrim rezultatima i plasmanom u dalje faze turnira.

Prethodne sezone titulu u Hamburgu je osvojio domaći predstavnik Aleksander Zverev, pošto je u finalu savladao Srbina Lasla Đerea sa 2:0 (po setovima 7:5, 6:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading