MINISTAR MILIĆEVIĆ OTVORIO TEMATSKI LETNJI KAMP U VELIKOJ PLANI: Mladima iz regiona i dijaspore poslao moćnu poruku! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.07.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učestvuje 155 mališana!

MINISTAR MILIĆEVIĆ OTVORIO TEMATSKI LETNJI KAMP U VELIKOJ PLANI: Mladima iz regiona i dijaspore poslao moćnu poruku! (FOTO)

Foto: Dušan Vukajlović

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević otvorio je danas u etno selu „Moravski konaci“ kod Velike Plane tematski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore u kom učestvuje 155 mališana srpskog porekla iz Italije, Austrije, Hrvatske, Republike Srpske, Mađarske i Rumunije. Svi oni su članovi srpskih kulturno-umetničkih društava i s ponosom širom sveta predstavljaju našu kulturu i tradiciju.

-Svi naši mališani koji žive van granica Srbije moraju da znaju da kad dođu u Srbiju oni ovde nisu gosti. Oni su u Srbiji svoji na svome i naša vrata im uvek moraju biti širom otvorena.  Draga deco, gde god da se nalazite u svetu, vi ste naši ambasadori, čuvari našeg jezika, običaja i vrednosti.  Znajte uvek, gde god živeli , vi ste Srbi. I sa našim narodnim nošnjama i narodnim igrama činite ogromnu stvar za Srbiju. Kroz pesmu i igru promovišete ono što nas čini kao narod i u tim zemljama u kojim živite čuvate naš nacionalni identitet. Deco, hvala vam na tome – istakao je ministar. On je posebno zamolio mlade da boravak u ovom kampu iskoriste da usavrše znanje srpskog jezika, kulture i istorije. 

 - Deco, čuvajte svoj jezik, svoju kulturu, svoju tradiciju. Čuvajte ćirilicu i nikad nemojte da je zaboravite. To su naši simboli. Ako nema ćirilice i srpskog jezika u zemlji u kojoj živite, onda tu nema ni našeg naroda – rekao je ministar. On se posebno zahvalio predsendiku opštine Velika Plana Strahinji Paveškoviću na velikom doprinosu u organizaciji ovog kampa.

- Moj kabinet će nastaviti da podržava ovakve inicijative i projekte, jer verujemo da je ulaganje u omladinu ulaganje u budućnost naše zemlje. Ovi letnji kampovi su samo jedan u nizu projekata i aktivnosti koje sprovodimo a koji su usmereni ka jačanju naših veza sa sunarodnicima van Srbije. Jer moramo da budemo jedinstveni gde god živeli – zaključio je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading