MUK NA OSTRVU! Sautgejt više NIJE selektor Engleske!

Autor:

Sport

16.07.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučio je da ispuni dato obećanje.

MUK NA OSTRVU! Sautgejt više NIJE selektor Engleske!

Foto: Tanjug/AP

Posle osam godina na mestu selektora engleske fudbalske reprezentacije, Geret Sautgejt je odlučio da se povuče sa te funkcije.

Tokom svog mandata, nekadašnji as je postigao zapažene rezultate, vodeći ekipu do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kao i do dva uzastopna finala na poslednjim prvenstvima Evrope.

Sautgejt je istakao da je za njega bila velika čast da bude deo engleske reprezentacije, kako kao igrač, tako i kao selektor.

 

 

– Kao ponosni Englez mogu da kažem da je za mene velika čast što sam igrao za Englesku i bio njen selektor. To mi je značilo sve i davao sam celog sebe. Imao sam privilegiju da vodim veliku grupu igrača u 102 utakmice. Svaki od njih je bio ponosan što nosi dres sa državnim grbom i zadužili su svoju zemlju na mnogo načina – saopštio je Sautgejt u poruci.

Pre nego što je preuzeo vođenje engleske reprezentacije, Sautgejt je imao uspešnu trenersku karijeru, a bio je selektor i selekcije do 21 godine. Tokom svog mandata na klupi Engleske, ostvario je 61 pobedu, 24 remija i 17 poraza u 102 utakmice, uz gol-razliku 213:72.

Odlazak Sautgejta sa mesta selektora predstavlja novi početak za englesku fudbalsku reprezentaciju, koja će morati da pronađe novog vođu kako bi nastavila da ostvaruje uspehe na međunarodnoj sceni. Sautgejtova ostavština će ostati upisana u istoriju engleskog fudbala, a ostaje da se vidi ko će preuzeti ulogu vođe "Gordog Albiona" uoči novog ciklusa Lige nacija i meča protiv Srbije (5. septembra na Marakani), kao i Svetskog prvenstva koje se 2026. godine održava u Meksiku, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading