PAŠĆE KUPANJE U SENI: Nećete verovati ko prvi ulazi u vodu pred OI

Autor:

Sport

16.07.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo na taj način mogu da dokažu da je sve u redu pred takmičenje.

PAŠĆE KUPANJE U SENI: Nećete verovati ko prvi ulazi u vodu pred OI

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnica Pariza En Idalgo i predsednik francuskog organizacionog komiteta Olimpijskih igara Toni Estange planiraju da sutra ujutro zaplivaju u Seni, nekoliko dana pre početka Olimpijskih igara. Ova neobična aktivnost privukla je pažnju javnosti, a gradonačelnica je najavila da će zaplivati u 8.30 ujutro, nakon čega će biti organizovano takmičenje u otvorenim vodama sa velikim brojem plivača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

En Idalgo i Toni Estange

Ova neobična inicijativa gradonačelnice Pariza privukla je pažnju javnosti i predstavlja zanimljiv način promocije sporta i zdravog načina života. Svi građani Pariza i zaljubljenici u sport sa nestrpljenjem očekuju ovaj neobičan događaj i takmičenje u otvorenim vodama Seni.


Nedavno su francuske vlasti saopštile da su rezultati analiza vode u Seni poboljšani, nakon loših rezultata zbog veoma kišnog vremena u junu. Nivo bakterije ešerihije koli je sada doveden u normalu prema standardima međunarodnih federacija određenih sportskih disciplina. Takođe, vodostaj Sene je opao, a brzina protoka reke se takođe smanjila, što su povoljni uslovi za održavanje takmičenja u otvorenim vodama.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera već se okupala u Seni u subotu, pružajući podršku ovom neobičnom događaju. Igre počinju 26. juna i trajaće do 11. avgusta, a ova aktivnost predstavlja samo jedan od načina na koji se grad Pariz priprema za ovaj veliki sportski događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading