PARTIZAN NE DOZVOLJAVA DA MU SE OTME TITULA! ČLAN GENERACIJE IZ 1986. ZAGRMEO: To su kompleksi, Zvezda je priznala da JE NAMESTILA meč!

Autor:

Sport

16.07.2024

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crvena zvezda priznaje da je namestila meč i prihvata da igra ponovo protiv Sarajeva, ali Partizan odbija"

PARTIZAN NE DOZVOLJAVA DA MU SE OTME TITULA! ČLAN GENERACIJE IZ 1986. ZAGRMEO: To su kompleksi, Zvezda je priznala da JE NAMESTILA meč!

Foto: Starsport

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Velika bura se digla oko zahteva sa Marakane da se poništi titula Partizanu iz sezone 1985/86, te dodeli Crvenoj zvezdi.

Crno-beli, normalno, ne dele mišljenje sa ljutim rivalom i ne daju pehar koji su oni dobili 1988 nakon preinačenja odluke tadašnjeg Saveza, te su i obrazložili zbog čega.

- Iako je vanpredmetno uopšte braniti se i pravdati se za titulu koja je zasluženo osvojena, zbog mlađih generacija Partizanovaca, neka ostane zabeleženo da se te 1985/86 sezone desilo sledeće:

- Crvena zvezda protivpravno dovodi igrača Iskre Miralema Zjaja, koji za Zvezdu igra čak četiri utakmice iako nije imao pravo da za njih nastupa jer mu Iskra nije dala ispisnicu. Nakon žalbi, desio se presedan nezapamćen u istoriji sporta – Zjajo je vraćen u Iskru, utvrđeno je da nije imao pravo nastupa za Crvenu zvezdu kojoj se IPAK NE ODUZIMAJU BODOVI, već priznaju svi rezultati koje je ostvarila sa njim na terenu!

- Večiti rivali u poslednje kolo ulaze sa istim brojem bodova i jasno je da će gol razlika odlučivati. Crvena zvezda u poslednjem kolu gostuje Sarajevu koje je u sezonu ušlo kao aktuelni šampion, nije izgubilo niti jedan od 16 mečeva kod kuće i na tih 16 mečeva je primilo svega 9 golova. Crvena zvezda je taj meč pobedila 0:4. Ipak, ni to nije bilo dovoljno, Partizan je imao za jedan gol bolju gol razliku i zasluženo postao šampion.

Republika

Foto: Printscreen/Wikipedia

Bio na čelu Saveza: Slavko Šajber

- Dva dana kasnije, zbog nekoliko sumnjivih rezultata, Fudbalski savez odlučuje da poništi celo kolo. Crvena zvezda priznaje da je namestila meč i prihvata da igra ponovo protiv Sarajeva, Partizan odbija da prihvati ponavljanje kola i Crvena zvezda tako postaje šampion.

Partizan je pravdu potražio na sudu i tek dve godine kasnije titula je vraćena timu koji ju je zasluženo i pošteno osvojio na terenu – Partizanu - tvrde iz Humske.

Tim povodom u Humskoj je snimljena i specijalna emisija posvećena upravo tom događaju, a gost je bio akter pomenute sezone Vlado Čapljić.

- Mi smo igrali najbolji i najlepši fudbal u zemlji tada. Pogađaju me takve stvari, druge poštujem i cenim a svoje volim. Otvaranje ove teme posle 40 godina je nizak udarac i za mene su to kompleksi koji ne zavređuju nikakvu pažnju! Samo ću reći jednu stvar – Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula, rekao je Čapljić i dodao:

- Mi nismo namestili, zato smo i odbili da igramo ponovljenu utakmicu, ostali smo dosledni, a oni posle priznate krađe sada traže da im se dodeli titula! Svi su kažnjeni a niko nije kriv, tako je ispalo na kraju. I posle svega toga, deluje mi da je ovo sada pokazivanje ljubavi i privrženosti nekome preko mržnje prema drugom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading