NEVEROVATAN PODATAK! ENGLESKA OSVAJA EVRO? Imaju srećnu amajliju u timu

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

11.07.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret Engleske i španije bi mogao biti zanimljiv.

NEVEROVATAN PODATAK! ENGLESKA OSVAJA EVRO? Imaju srećnu amajliju u timu

Foto: Tanjug/AP

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu će se u finalnoj utakmici susresti reprezentacija EngleskeŠpanije, nakon izbacivanja Frencuske i Holandije u polufinalnim utakmicama. Engleska je savladala Holandiju sa 2:1 posle preokreta, a takođe je to isto uradila i Španija protiv Francuske.

Zanimljiv je podatak da fudbaler Španije Rodri, na dan finalnog susreta će brojati 474 dana od poslednjeg izgubljenog fudbalskog meča. Međutim, mladi fudbaler Kobi Mejno je dao odlučujući gol i dobio odlikovanje kao najbolji fudbaler utakmice u finalu FA kupa, čime je već jednom prekinuo niz Rodrijevih dana bez izgubljene utakmice. Postoji velika mogućnost da to opet uradi.

 

 

Finale će se odigrati 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu i tada ćemo znati ime novog šampiona Evrope - Engleska ili Španija. Zaista će se proučavati kako je Sautgejt uspeo da osvoji ovo prvenstvo ukoliko "Gordi Albion" podigne trofej. Posle jedva izvojevane pobede nad Srbijom, te remija sa Danskom i Slovenijom, pa Belingemovog gola za produžetke u poslednjim sekundama nisu stali. Vratili su se i protiv Švajcarske pred kraj meča i izbacili ih posle penala, a večeras su u 90. minutu ponovo došli do pobede. Zaista neverovatan put do finala.

Sudijski komitet UEFA je saopštio da će Francuz Fransoa Leteksje suditi finale EVRO 2024 između Španije i Engleske. Ovaj 35-godišnji međunarodni sudija, koji je u karijeri sudio 65 zvaničnih utakmica UEFA, imao je zapaženu ulogu na ovogodišnjem završnom EVRO turniru, sudeći tri utakmice grupne faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading