"NAIVNI" ENGLEZI UPIRU PRSTOM: Srbi će nas napasti!

Autor:

Sport

12.06.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritična masa od njih 400-500 biće spremna na obračun.

"NAIVNI" ENGLEZI UPIRU PRSTOM: Srbi će nas napasti!

Foto: https://www.profimedia.rs/

Nemačka policija očekuje potencijalne sukobe između srpskih i engleskih navijača na predstojećem Evropskom prvenstvu, a posebno se ističe utakmica Srbije i Engleske koja se igra u Gelzenkirhenu. Prema procenama, na ovom meču će biti oko 40.000 engleskih navijača i između pet i osam hiljada srpskih, dok će ostatak publike činiti neutralni ljubitelji fudbala. Iako se ne očekuje da većina navijača izazove nerede, postoji bojazan da bi između 400 i 500 srpskih navijača moglo pokušati da se obračuna sa Englezima.

Nemačka policija je ozbiljno shvatila potencijalne sukobe te će u Gelzenkirhenu biti raspoređen četvorocifren broj članova žandarmerije. Načelnik policije u Gelzenkirhenu, Peter Bot, istakao je da je njihova glavna briga sprečavanje incidenata između navijača, ali i naglasio da postoji opasnost od potencijalnih terorističkih napada tokom celog Evropskog prvenstva.

Srbija se nalazi u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Pored utakmice sa Engleskom, "Orlovi" će odigrati mečeve i sa ostalim protivnicima: Slovenijom u Minhenu, te Danskom takođe u Minhenu na stadionu Alijanc Arena. Prvi meč Srbije je zakazan za 16. jun u Gelzenkirhenu, dok će poslednji meč u grupnoj fazi odigrati 25. juna takođe u Minhenu.

Sa pažnjom se prati situacija oko potencijalnih sukoba navijača na predstojećem Evropskom prvenstvu, a nemačka policija je preduzela ozbiljne mere kako bi sprečila moguće incidente. Srbija se spremno prilazi svojim mečevima na prvenstvu, a navijači i cela fudbalska javnost sa nestrpljenjem iščekuju početak ovog velikog sportskog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading