REPUBLIKA NA LICU MESTA: "ORLOVI" NISU SAMI U STOKHOLMU! SRBI PREGAZILI hiljade kilometara: ODRAĆEMO Šveđane!

Autor:

Sport

08.06.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša reprezentacija imaće veliku podršku protiv domaćina u prijateljskom meču.

REPUBLIKA NA LICU MESTA: "ORLOVI" NISU SAMI U STOKHOLMU! SRBI PREGAZILI hiljade kilometara: ODRAĆEMO Šveđane!

Foto: Republika

Portal Republika.rs je na licu mesta, u Stokholmu, odakle ćemo čitaoce obaveštavati o dešavanjima uoči, tokom i nakon meča prijateljskog karaktera između Švedske i Srbije.

Na stadionu u Solni očekuje se 50.000 navijača, koji će po poslednji put u dresu sa nacionalnim grbom pozdraviti legendu Zlatana Ibrahimovića. Šveđani se, inače, nisu plasirali na kontinantalni šampionat za razliku od Srbije, kojoj će ovaj meč poslužiti kao generalna proba za utakmice u grupi.

To je bio dovoljan razlog da naši iseljenici iz Švedske i Skandinavije uopšte pohrle na utakmicu i, sudeći po onome što se može videti na licu mesta, Piksi i njegovi izabranici neće biti sami. 

Foto: Republika

Končari

Otac Janko i mama Jelena sa starijom sinom Viktorom i bebom Oliverom u bojama su Srbije i s nestrpljenjem očekuju početak.

- Putovali smo 500 kilometara, očekujemo puno golova, pa neka pobedi bolji. Došli smo zbog Ibrahimovića i Srbije. Čuli smo da neće igrati, malo smo tužni, ali dobro, navijamo za Srbiju. Neka bude 4:4 - kaže Janko koji je poreklom iz Novog Sada.

Nešto dalje na ulicama Stokholma zatičemo jednu optimističnu grupu naših navijača. Rade, Aleksandar i Milan Končar stigli su iz 500 kilometara udaljenog Geteborga.

Foto: Republika

Končari

- Odraćemo Sveđane. Inače smo iz Republike Srpske, ovde smo od 1992. godine - kažu braća preko Drine.

Ima i onih koji su još sinoć stigli na mesto odigravanja utakmice. To su iskoristili da se slikaju i dobiju uspomenu od svojih heroja. Jedan od njih je Dušan Vlahović, a ovi mlađi navijači su takođe stigli iz Geteborga. Uspeli su napadača Juventusa da pronađu ispred hotela u kom su smešteni srpski fudbaleri.

Foto: Republika

Mladi srpski navijači s Vlahovićem

Sve je više naših navijača, pa nalećemo i na porodicu Pavlović. Glava kuće - Milan stigao je na utakmicu sa tri ćerke. Magdalenom, Izabelom i Anastasijom.

- U Švedskoj smo 24 godine. Putovali smo 500 kilometara. Rezultat? Samo da ne izgubimo. Onimljeni fudbaler nam je naš prezimenjak Pavlović - kaže Milan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading