MILENKOVIĆ NAJAVIO POBEDU NAD SLOVENIJOM! Moramo da budemo SPREMNI za TO!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

18.06.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u drugom kolu EP igra protiv Slovenije (četvrtak, 15.00).

MILENKOVIĆ NAJAVIO POBEDU NAD SLOVENIJOM! Moramo da budemo SPREMNI za TO!

Foto: Republika

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković istakao je optimizam, uoči meča odluke za “orlove” u četvrtak (15) na Alijanc areni protiv Slovenije.

Defanzivac Fiorentine naglasio je da u timu vlada optimistična atmosfera, uprkos neupehu na startu takmičenja i porazu od Engleske, te da veruje kako će on i njegovi saigrači upisati prvi trijumf na šampionatu Starog kontinenta, kojim će ostati u trci za plasman u narednu rundu EP.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čeka najveći izazov na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je meč sa Slovenijom "biti il' ne biti" za izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Duel sa selekcijom koju smo samo jednom pobedili u deset međusobnih utakmica, ima veliki značaj za "orlove", jer bi trijumfom jednom nogom zakoračili u narednu fazu, što je i bio glavni cilj pred put na šampionat Starog kontinenta.

Izlaganje fudbalera Fiorentine mogli ste da pratite uživo na portalu Repulika.rs.

TOK KONFERENCIJE:

Kako analizirate rezultat Danske i Slovenije, koliko to znači?

- Rezultat nama ne menja ništa, moramo biti skoncentrisani samo u naš potencijal, biti ambiciozni i dati sve od sebe da jednu od dve najbitnije utakmice odigramo na najbolji mogući način - zaključio je Milenković.

Da li ste primetili "pukotine" u odbrani Slovenaca?

- Ima podatak zanimljiv da smo najviša reprezetnacija, taj podatak moramo da koristimo na najbolji način. Sigurno da vežbamo na treningu, postići gol nije lako, ali treba koristiti to. Da budemo još opasniji kada su prekidi, korneri i slobodni udarci u pitanju.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milenković

Da li ste analizirali prethodnu utakmicu protiv Slovenije?

- Jesmo, u Sloveniji smo odigrali jedno od najboljih poluvremena, sigurno smo izvukli pouke. Ova utakmica će biti drugačija, ovo je turnirsko takmičenje i nema mesta popravnom. Najbitnije kako uđemo u utakmicu na taktičko-tehničkom planu.

Koliko ćete hrabrije ući protiv Slovenije?

- Biće veoma bitno, treba da nametnemo naš stil od prvog minuta, sa jasnim ciljem. Da odvedemo utakmicu na našu vodenicu, na ono što hoćemo i iskoristimo naše vrline i njihove mane.

Kako provodite vreme u hotelu? Ko je spremniji Tadić ili Rajković?

- Provodimo vreme imamo gejming roum, mi nas 4-5 igramo čoveče ne ljuti se, stalno su izazovi, imamo i teretanu gde iskoristimo vreme za oporavak. Popunjeno je vreme. A ovo drugo pitanje, to morate da pitate njih, atmosfera je sjajna to se vidi u atmosferi.

Koliko daje samopouzdanje što si zaustavio Kejna?

- Sigurno daje samopouzdanje, neka satisfakcija za uložen trud i rad svih ovih godina, EP i SP su takmičenja na koje dolaze najbolji igrači sveta i Evrope. To je jedan od najviših ciljeva u karijeri, biti ovde je stvarno privilegija, jer se atmosfera oseća na svakom koraku, zadovoljstvo je nastupati na velikim takmičenjima.

Da li činjenica da smo bili blizu Engleskoj podigla samopouzdanje među igračima?

- Sigurno da nam je podiglo samopouzdanje, mi treba uvek da verujemo u kvalitete i potencijal. Bili smo ljuti zbog rezultata, ali zadovoljni igrom, da protiv Slovenije pružimo još bolju, jer će biti ključna u borbi za prolaz dalje.

O poziciji u timu:

- Mislim da danas moderni igrači moraju biti spremni da igraju na više pozicija u timu. Igranje desno, postoji razlika, ali moramo da budemo spremni na to. Menjaju se neke stvari, dal mi više odgovara desno ili centralno, nemam problema sa tim.

Foto: Profimedia

Nikola Milenković je u potpunosti zaustavio Harija Kejna

Da li su se Englezi svesno povukli, da li ste spremni da uradite isto sa Slovencima?

- Što se tiče Slovenije, biće to drugačija utakmica nego ova, poučeni iskustvom iz Rusije i Katara moramo da budemo spremni za to.

Da li ima prostora za napredak u odbrani i da li si uočio gde je Slovenija najopasnija?

- Imaju sjajne pojedince, opasni su iz kontri, moramo da budemo koncentrisani. Protiv Engleske smo bili u niskoj zoni i branili smo se, pokazali smo više respekta, posle 20 minuta smo se oslobodili i počeli da igramo našu igru, pokazivali smo većim delom drugog poluvremena dominaciju u posedu.

Da li ste imali priliku da popričate sa Kejnom?

- Nismo pričali posle meča, samo smo se pozdravili, to je to.

Navijači su bili impresivni, očekuje se još veći broj u Minhenu, koliko to znači ekipi? Utakmica se igra u 15.00, da li postoji razlika u pripremi meča?

- Sigurno da podrška mnogo znači, igranje za reprezentaciju je da učinimo zemlju ponosno i predstavimo grb u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim na ogromnoj podršci protiv Engleske, to nam je pomoglo da damo u maksimum. Što se tiče igranja u 15, specifično je vreme, ali se pripremamo na isti način.

Koliko ste spremni za taj duel i niste upali u zamku da će se oni dobiti "tako lako"?

- Slovenija je veoma dobra ekipa sa odličnim pojedincima, veoma su kompaktni. Utakmica protiv Slovenije biće teža nego protiv Engleske, po tom aspektu gde je imperativ pobeda. Neće biti lako, moramo se spremiti na najbolji način, iskoristiti naše vrline i njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara, to moramo da iskoristimo u narednom meču.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Belingem i Milenković u duelu

Uspeo si da uštopuješ Harija Kejna, šta misliš o tim duelima i da li može tako sa Šeškom?

- Sigurno daje bio izazov protiv nadača koji je dao više od 50 golova, više gledam da smo timski odradili utakmicu. Uprkos primljenom golu, odbrana je dobro odigrala, ekipa je sjajno trčala u niski blok, pokretali smo presing, pokazali smo angažovanje i na dostojan način predstavljali grb naše zemlje protiv Engleske. Treba da se fokusiramo na Sloveniju, jer što više pričamo o Engleskoj uskraćujemo vreme za Sloveniju koja nam je veoma bitno. To može biti ključna utakmica i pripremamo se za njih.

- Slovenija ima sjajne pojedince, Šeško je jedan od njih, ali ako igramo sa mnogo požrtvovanja i koncentracije, možemo da zaustavimo bilo kojeg napadača - rekao je Milenković.

Počinje konferencija!

13.33 - Reprezentativci Srbije će danas odraditi zatvoreni trening na stadionu "Rozenau" od 17 časova.

13.21 - Ima i lepih informacija iz baze "orlova", a ona glasi da je golman srpske reprezentacije Đorđe Petrović postao otac, što je njegova supruga Đina objavila na društvenim mrežama.

13.10 - Srbija je danas saznala očajnu vest, a ona glasi da je Filip Kostić završio učešće na Evropskom prvenstvu.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. Juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili protiv “Gordog Albiona" rezultatom 0:1 u Gelzenkirhenu, drugi susret na programu je protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, na Alijanc arena, sa početkom od 15 časova. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading