HRVATI GLEDAJU U LEĐA "ORLOVIMA"! Srbija je protiv Engleske URADILA nešto što NIKO nije više od DECENIJE!

Autor:

Sport

18.06.2024

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez za svaku pohvalu čete Dragana Stojkovića Piksija.

HRVATI GLEDAJU U LEĐA "ORLOVIMA"! Srbija je protiv Engleske URADILA nešto što NIKO nije više od DECENIJE!

Foto: FSS

Statistika meča između reprezentacija Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, otkriva mnogo toga zanimljivog.

Iako je rezultat bio razočaravajući za izabranike Dragana Stojkovića Piksija, jer su poraženi (0:1) golom Džuda Belingema u 13. minutu, statistički podaci pružaju uvid u tehničku snagu i borbeni duh tima.

Tokom meča, Srbija je ostvarila neverovatan podvig - postala je prvi tim u poslednjih 12 godina koji je uspeo da spoji više od 500 dodavanja u utakmici protiv Engleske u grupnoj fazi na EURO. Ispred nje se nalazi samo Francuska sa 659 dodavanja, ali ovaj podatak jasno pokazuje da srpski tim poseduje izuzetnu tehničku veštinu i sposobnost da se nosi sa najjačim ekipama.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Do tog podviga nisu uspeli da dođu Švedska, Ukrajina, Vels, Rusija, Slovačka, Češka, Škotska, pa čak ni Hrvatska koja je tehnički jedna od najmoćnijih selekcija na planeti.

Čak tri su ostale neporažene u tim mečevima (Slovačka, Rusija, Škotska), dve su pale u finišu (Vels, Švedska), ali nijedna nije pružila tako jak otpor kao Srbija u Gelzenkirhenu.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč igrali protiv “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu, drugi susret na programu je protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, na Alijanc arena, sa početkom od 15 časova. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Po dve proplasirane i četiri najbolje trećeplasirane selekcije nastavljaju takmičenje u narednoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading