DAH SAHARE ZAVLADAĆE U OVA TRI GRADA U SRBIJI: Spremite se za žegu kakvu ne pamtite - do 38 stepeni!

Autor:

Vesti

18.06.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi nam pakao!

DAH SAHARE ZAVLADAĆE U OVA TRI GRADA U SRBIJI: Spremite se za žegu kakvu ne pamtite - do 38 stepeni!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, Republika

 Institut za javno zdravlje "Batut" izdao je upozorenje da u periodu od 19. do 22. juna pоstојe uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа u većem delu Srbije, kada će temperature biti u kategoriji "veoma opasne pojave".

"Batut" je najavio da se vrh toplotnog talasa u narednom periodu očekuje 21. juna u Bečeju, Kikindi i Zrenjaninu, gde će temperature dostići 38 stepeni Celzijusa.

"Zа pеriоd dо 21. јunа prоgnоzirаnе vrеdnоsti mакsimаlnе dnеvnе tеmpеrаturе vаzduhа ćе biti u каtеgоriјi vеоmа оpаsnе pојаvе nа tеritоriјi јužnоbаčкоg, sеvеrnоbаnаtsкоg i srеdnjоbаnаtsкоg окrugа 21. јunа, а u каtеgоriјi оpаsnе pојаvе u dеlоvim sеvеrnе, zаpаdnе i cеntrаlnе Srbiје u pеriоdu оd 19. dо 21. јunа", navodi "Batut".

Najviše temperature u Beogradu se očekuju 19. juna - 35 stepeni, i 21. juna - 36 stepeni Celzijusa.

Podsećamo, toplotni talas u Srbiji trajaće, najmanje, narednih pet dana, a naša zemlja naći će se na udaru drugi put ovog leta. Glavno pitanje kada sunce upekne jeste gde možemo da se okupamo i rashladimo.

Neki bazeni u Beogradu su počeli sa radom, ulaz je od podneva besplatan, a danas počinje i sezona kupanja na Adi.

Kao i prethodne godine, da bi besplatno ušli na bazen u Beogradu, potrebno je da se prijavite za beogradsku karticu. Ulaz je besplatan i ove sezone svakog dana od podneva do 19 sati.

Karticu za bazen možete izvaditi u bilo kojoj opštini u Beogradu i koristiti na gradskim bazenima u bilo kojoj opštini. Takođe, za maloletno dete karticu može izvaditi roditelj uz posedovanje zdravstvene knjižice deteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading