MOŽEMO DA PROĐEMO GRUPU! Selektor Slovenije optimista: VREME JE ZA POBEDU! Prisetio se 2000. i meča s Jugoslavijom

Autor:

Sport

05.06.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matjaž Kek i njegovi izabranici i dalje čekaju premijerni trijumf na EP.

MOŽEMO DA PROĐEMO GRUPU! Selektor Slovenije optimista: VREME JE ZA POBEDU! Prisetio se 2000. i meča s Jugoslavijom

Foto: Starsport

Prvu utakmicu na EP Slovenija će odigrati 16. juna protiv Danske u Štutgartu. Četiri dana kasnije u Minhenu se sastaju sa Srbijom, dok u poslednjem kolu igraju sa Engleskom 25. juna u Kelnu. 

Uoči toga, oglasio se selektor Matjaž Kek koji odiše optimizmom. Slovenci još uvek čekaju na prvu pobedu na evropskim šampionatima i Kek se nada da je sada došao trenutak za tako nešto. Umalo im je to pošto 2000. protiv Jugoslavije.

- Igrali smo odlično na EP 2000. Utakmice su bile izuzetno uzbudljive, pogotovo onih 3:3 protiv Jugoslavije, bio je to fantastičan meč! Nadam se da je došlo vreme i za prvu pobedu Slovenije na Evropskom prvenstvu, odnosno da će ova generacija momaka koje predvodim dati primer budućim naraštajima. Sigurno ne idemo u Nemačku u turistički obilazak, idemo da se nadigravamo i sa stavom da možemo proći grupu - rekao je Kek i dodao:

 - Gledao sam taj turnir kao trener, ali i kao običan navijač. Slovenci su se identifikovali sa tom generacijom, pevale su se pesme i svi su kao jedan bili uz tim. Vremena su se možda promenila, ali s obzirom na to da je Nemačka blizu Slovenije, nadamo se da će čitava zemlja doći da nas gleda i da ćemo imati više od 10 hiljada navijača na našim utakmicama.

Keku je ovo drugi mandat među "zmajčekima", a u prvom ih je premijerno odveo na Mundijal 2010.

- Potrebno je vreme kako biste stvorili tim poput onog koji smo imali 2010. na Svetskom prvenstvu ili ovog aktuelnog koji će igrati na EP. Teško je izvući paralele između aktuelne generacije Slovenije i one koju je Srećko Katanec odveo na EURO 2000 i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije, jer je prošlo mnogo vremena od tada. Svakako da su obe generacije bile sjajne, a ja sam srećan što predvodim ove momke koji su postigli veliki uspeh - zaključio je Kek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading