NIKAD NIKO KAO LUKA! Dončić ispisao ISTORIJU NBA lige!

Autor:

Sport

18.06.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nije osvojio pehar, slovenački as je uradio nešto što pre njega nikome nije pošlo za rukom.

NIKAD NIKO KAO LUKA! Dončić ispisao ISTORIJU NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Bostona osvojili su 18. titulu u istoriji franšize, a prvu posle 16 godina, pošto su u velikom NBA finalu savladali Dalas rezultatom 4:1.

Iako nije osvojio trofej, slovenački reprezentativac Luka Dončić iza sebe ima neverovatan NBA plej-of u kojem je bio nesporno najbolji igrač Meveriksa.

Dončić je u finalu igrao promenljivo, a posle nekih poraza našao se i na meti kritika javnosti u SAD – razlog za to su bili igra u odbrani i prečeste prepirke oko sudijskih odluka. Međutim, statistika jasno pokazuje da je njegov nastup u doigravanju 2024. godine bio – istorijski.

Bivši igrač madridskog Reala je prvi košarkaš u istoriji NBA plej-ofa koji je u čitavom doigravanju ukupno zabeležio najviše poena, skokova, asistencija i ukradenih lopti!

 

 

- Tužan sam zato što smo izgubili. To je to. Nije bilo važno koliko sam povređen i da li sam uopšte povređen. Bio sam na terenu i probao sam da igram. Međutim, nisam uradio dovoljno - rekao je Luka Dončić, po završetku NBA finala i izgubljene šampionske titule.

Podsetimo, najbolji igrač Dalas Maveriksa je zabeležio 28 poena, šutirajući 12/25 iz igre, imao 12 skokova i pet asistencija, uz sedam izgubljenih lopti.

Ukupno, Dončić je u 21 utakmici plej-ofa u 2024. godini imao sledeću statistiku: 28,8 poena (44,5% iz igre, 32% za tri), 9,3 skoka, 8,2 asistencije i četiri izgubljene lopte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading