PROTIV "ORLOVA" VEČERAS OPRAŠTA SE JEDAN OD NAJVEĆIH! IBRA odlazi u LEGENDU: HARIZMATIČAN, prijatelj SRBA, iz BEDE do MILIONA...

Autor:

Sport

08.06.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šta sam poklonio ženi za rođendan? Ništa, pa već ima Zlatana", jedna je od njegovih čuvenih izjava koja ga najbolje opisuje.

PROTIV "ORLOVA" VEČERAS OPRAŠTA SE JEDAN OD NAJVEĆIH! IBRA odlazi u LEGENDU: HARIZMATIČAN, prijatelj SRBA, iz BEDE do MILIONA...

Foto: printscreen

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, večeras u prijateljskom meču Švedska - Srbija oprostiće se od nacionalnog tima čiji je dugo godina bio najbolji igrač.

Veliki prijatelj Srba, naročito preminule legende Siniše Mihajlovića, kao i Dejana Stankovića i Novaka Đokovića, tokom bogate karijere, osim po fudbalskim veštinama, isticao se i po smislu za humor. 

– Obično čoveka nazovu legendom kada sve prođe, u mom slučaju, postao sam legenda mnogo pre kraja karijere - rekao je jednom Zlatan.

Slovi za velikog egocentrika, ali s harizmom.

- Bog zna, upravo pričate s njim – odgovorio je na pitanje koji će biti rezultat meča.

Posle Mundijala, njegova Švedska u koju je emigrirao s porodocom ne ide ni na EURO u Nemačkoj.

- Mundijal bez mene kao da ne postoji. Nema šta tu da gledate, niti šta da željno čekate - rekao je kada se Švedska nije plasirala na Mundijal.

Imao je teško detinjstvo i samo dve godine kada su se njegovi roditelji razveli - otac Šefik iz Bijeljine (BiH), radio je kao domar, dok je njegova majka Jurka iz sela Prkos (Hrvatska) radila po 14 sati dnevno kao čistačica da bi mogla da izdržava Zlatana, njegovu stariju sestru Sanelu, nekoliko polubraće i sestara od kojih je jedan postao zavisnik od droge. Šefik je, inače, pevač narodne muzike kojeg je alkohol košta braka.

Bili smo siromašni. Skupio je jedva novca da mi kupi krevet u IKEA prodavnici, ali nismo imali para za dostavu. Nosili smo ga zajedno do kuće. To je bilo fantastično. Vreme sam provodio i sa majkom, ali u suštini, živeo sam sa ocem. Jednom je celu platu dao da mi pokrije put u trening kamp. Nije imao za stanarinu, ali meni je dao novac - rekao je Ibra jednom prilikom.

Ovo su još neke od njegovih čuvenih izjava.

- Zlatan ne ide na audicije - Kada ga je Arsen Venger pozvao na probu u Arsenal.

- Da ostanem u Pari Sen Žermenu? Navijači me obožavaju, ali ne verujem da mogu pomeriti Ajfelovu kulu i postaviti moju bistu. Ako uspeju, obećavam da ću ostati - rekao je tokom mandata u Parizu.

- Šta sam poklonio ženi za rođendan? Ništa, pa već ima Zlatana.

Ibrahimović je tokom karijere zaradio neverovatnih 154 miliona evra samo od plata u klubovima. Budući da je zaštitno lice brojnih svetskih kompanija, tako je i zarada neuporedivo veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading