ISMEVALI GA, JEZIVA BOLEST MU ODNELA BRATA! Životna priča Zlatana Ibrahimovića: Majci KUPIO CRKVU, žena KUVA I PERE iako je MILIONERKA...

Autor:

Sport

08.06.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od reprezentacije i fudbala oprašta se jedan od najboljih.

ISMEVALI GA, JEZIVA BOLEST MU ODNELA BRATA! Životna priča Zlatana Ibrahimovića: Majci KUPIO CRKVU, žena KUVA I PERE iako je MILIONERKA...

Foto: www.profimedia.rs

Zlatan Ibrahimović, jedan od najcenjenijih fudbalera 21. veka, može se pohvaliti impresivnom karijerom koja obuhvata klubove poput Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana, PSŽ-a, Mančester junajteda i Los Anđeles Galaksija. Međutim, iza ovog uspeha krije se teška životna priča koja je oblikovala njegov put ka vrhu. A, večeras protiv Srbije u dresu Švedske, odigraće poslednji meč za nacionalni tim.

Zlatanovi roditelji, Šefik iz BiH i Jurka iz Hrvatske, razveli su se kada je on imao samo dve godine. Porodica se suočila sa teškom finansijskom situacijom, a Zlatan je često bio omalovažavan od strane vršnjaka. Tvrdio je da su bili toliko siromašni da nisu mogli priuštiti ni krevet za njega. Ova teška iskustva su oblikovala njegovu borbu za uspeh.

Jedan od najtežih momenata u Zlatanovom životu bio je gubitak brata Spaka, koji je preminuo od leukemije 2014. godine. Iako je Zlatan imao ogromnu slavu i novac, nije mogao da pomogne bratu u njegovoj borbi. Njegova smrt predstavljala je veliki emotivni udarac za Zlatana, pokazujući da čak ni uspeh na terenu ne može zameniti gubitak voljene osobe.

Jedina podrška bila mu je porodica. Zbog toga se, tokom igračkih dana, svima zahvalio – majci je kupio crkvu, ocu stan, sestri apartman, polubratu dao na upravljanje kompanijom. Pored rođene sestre Sanele, Zlatan po majci ima polusestre Moniku i Violetu iz prvog braka, a kasnije i polubrata Aleksandra Đorđevića, koji je rođen u vanbračnoj vezi nakon što se brak sa Šefikom raspao.

Tokom karijere zaradio toliko novca da svojoj deci može da priušti sve što poželi. Međutim, jednu stvar sinovima Maksimilianu i Vincentu strogo brani. Naime, u svojoj drugoj autobiografskoj knjizi pod nazivom ‘Adrenalina’ opisao je svoj odnos prema sinovima i koliko želi da ih zašti od uticaja spoljašnjeg sveta, posebno interneta.

- Volim svoju decu kao ništa drugo na svetu. Za mene će oni uvek biti u najboljoj poziciji. Voleti ih znači štititi ih, odgovorno upravljati njihovom slobodom. Nije im dozvoljeno da imaju ​​društvene mreže jer ne želi da ih povrede loše stvari koje bi mogli pročitati o Zlatanu - rekao je.

Njegova žena Helena se ne eksponira, javnosti je poznata, ali onoliko koliko njoj prija. Starija je od Zlatana 11 godina i bila uspešna TV prezenterka kada je upoznala zvezdu Ajaksa.

Ibrahimovićeva karijera obilovala je impresivnim brojkama - 511 golova na 866 mečeva, 14 titula prvaka države, Ligu Evrope, UEFA Superkup, kao i Svetsko klupsko prvenstvo. Ipak, iza ovih dostignuća stoji priča o borbi, gubitku i neprestanoj želji za uspehom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SNIPER

09.06.2024 01:00

SVE POHVALE ZA IBRAHIMOVICA !