PIKSI JE ODABRAO: Iznenađujuća odluka selektora - on dobija priliku da se nametne!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.06.2024

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brušenje forme pred start evropske fudbalske smotre.

PIKSI JE ODABRAO: Iznenađujuća odluka selektora - on dobija priliku da se nametne!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Svega deset dana je ostalo do početka Evropskog fudbalskog prvenstva, a u premijernom meču koji će biti odigran 14. juna sa početkom od 21 čas, na "Alijans Areni" snage će odmeriti izabrane selekcije Nekačke i Škotske.

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (utorak, 4. jun)će odigrati svoju prvu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Austrije u Beču. Ovaj meč predstavlja odličnu priliku za selektora Dragana Stojkovića Piksija da isproba nove igrače i formira kombinovani sastav pred početak Evropskog prvenstva. Jedan od potencijalnih kandidata za nastup u ovoj utakmici je mladi Petar Ratkov, dvadesetogodišnji napadač Salcburga, koji do sada inije imao mnogo prilike da nastupi u dresu sa državnim grbom

Petar Ratkov, iako sa samo šest minuta provedenih na terenu u dresu reprezentacije, ima priliku da pokaže svoj talenat i doprinese timu u pripremnom meču protiv Austrije. On je uoči predstojećeg duela istakao da očekuje tešku utakmicu, ali veruje u "orlove" koji će uz timsku igru obbradovati navijače kako na tribinama, tako i kraj TV ekrana.

Republika

Foto: Starsport

Nekadašnji golgeter TSC-a Petar Ratkov ima poverenj selektora

 

Istovremeno, treba naglasiti da veliko interesovanje među našim stanovništvom u Austriji vlada za predstojeći meč, tako da će naši reprezentativci imati utisak kao da se meč igra u Srbiji.

Selektor Stojković je najavio da će sastav tima biti kombinovan, a istakao je važnost pametnog pristupa formiranju ekipe. Takođe, naglasio je da će neki od ključnih igrača poput Mitrovića, Milinković-Savića, Jovića i Milenkovića kasnije pristupiti pripremama, te da neće biti u startnoj postavi za ovaj meč. Očekuje se da će ova utakmica privući veliki broj navijača, posebno među Srbima koji žive i rade u Austriji i okolnim zemljama.

Fudbalski fanovi širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju početak Evropskog prvenstva, a prijateljske utakmice poput ove pružaju uvid u potencijalne igrače i taktiku timova pred ovaj veliki događaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading